Szalah vezérletével fordított a Liverpool, Szoboszlai végig a pályán volt

Gyengén játszott és félidőben 1-0-s hátrányban volt a Liverpool a Wolverhampton otthonában a Premier League 5. fordulójának nyitómeccsén. Szünet után Jürgen Klopp csapata átvette az irányítást, és elsősorban a gólpasszokból mesterhármast elérő Mohamed Szalah vezérletével 3-1-re nyert végül. Szoboszlai Dominik ezúttal főleg a védekezésből vette ki a részét, és az ötödik Liverpool-meccsét is végigjátszotta.

2023. 09. 16. 15:31
FBL-ENG-PR-WOLVES-LIVERPOOL The Wolves defence block a shot from Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (C) during the English Premier League football match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool at the Molineux stadium in Wolverhampton, central England on September 16, 2023. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: Europress/AFP/Adrian Dennis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a magyar válogatottban Szerbia ellen fontos idegenbeli győzelmet aratott, majd a csehek elleni parázs a hazai 1-1-es felkészülési meccsen is főszereplő volt az elmúlt tíz napban, de már újra a Liverpool mezében futott ki a pályára a Premier League-ben a Wolverhampton ellen. Abban semmi meglepetés nem volt, hogy Jürgen Klopp ötödjére is a kezdőbe állította a magyar középpályást, hiszen az első négy fordulóban a mezőnyjátékosok közül csak Szoboszlai és a csapatkapitány, Andy Robertson futballozta végig az összes percet. A rengeteg dicséret mellett ez az egy adat mindent elárul a magyar eddigi teljesítményéről Angliában.

Szoboszlai Dominik megint végig a pályán volt a Liverpoolban. Fotó: Europress/AFP/Adrian Dennis

Szoboszlai már játszott egyszer a Wolverhampton stadionjában, amikor tavaly júniusban a magyar válogatott történelmi, 4-0-s győzelmet aratott Anglia ellen a Nemzetek Ligájában. A nagy siker ellenére nem az volt Szoboszlai legjobb meccse a válogatottban, az 56. percben le is cserélte, amikor még csak 1-0-ra vezettünk.

Nem kezdődött jól a meccs a Liverpool számára, hiszen a hazaiak már a 7. percben megszerezték a vezetést: Neto a bal oldalon, három Liverpool-játékos között nagyszerű egyéni akcióval tört be a tizenhatoson belülre, majd középre adott, Hvang Hi Csan pedig a kapuba lőtt – 1-0.

Félidőig nem változott az eredmény, a Liverpool gyengén játszott, és most először ez Szoboszlai teljesítményéről is elmondható volt, amióta a csapatba igazolt. Nem is kímélték a magyar játékost a Twitteren az angol szurkolók.

Szünetben Klopp cserélt, lehozta a középpályáról Alexis Mac Allistert, Szoboszlai pedig hátrébb húzódott, kvázi mélységi irányítót játszott. Feljavult a Liverpool teljesítménye, az 55. percben Szalah villanása után a keresztbe lőtt labdáját Gakpo lőtte a kapuba – 1-1.

A 85. pecben újra Szalah volt a kulcsfigura, aki ezúttal Robertsonnak adott gólpasszt – 1-2. A Liverpool megfordította a meccset, a Wolverhampton pedig szétesett a hajrára, Szalah a harmadik gólpasszát is kiosztotta, ezúttal Elliot talált be a kapufa segítségével – 1-3.

Összességében gyenge játékkal is nyert a Liverpool, ami az erős csapatok ismérve. Szoboszlai pedig az ötödik angol bajnokiját is végigjátszotta.

Premier League, 5. forduló:
Aston Villa-Crystal Palace 3-1
Fulham-Luton 1-0
Manchester United-Brighton 1-3
Tottenham Hotspur-Sheffield United 2-1
West Ham United-Manchester City 1-3
Wolverhampton Wanderers-Liverpool 1-3
Newcastle United-Brentford 1-0
Vasárnap
Bournemouth-Chelsea 15.00
Everton-Arsenal 17.30
Hétfő
Nottingham Forest-Burnley 20.45

Borítókép: Szoboszlai Dominik ezúttal nem lőtt gólt, de sokat dolgozott a középpályán (Fotó: Europress/AFP/Adrian Dennis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.