Szoboszlai Dominik felé szüntelenül árad a dicséret Angliában

Hiába volt most kéthetes bajnoki szünet az Európa-bajnoki selejtezők miatt Angliában is, Szoboszlai Dominik sikeres liverpooli rajtja a Premier League-ben változatlanul téma maradt. Korábbi férfi és női válogatott labdarúgók, klublegendák méltatták a gólját, a teljesítményét, és nagyot ment a közösségi médiában egy pazar passza, amellyel a válogatott csehek elleni meccsén indított támadást.

2023. 09. 15. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik a jelek szerint kezdi meghódítani Angliát. Bár az utóbbi csaknem két hetet a válogatottnál töltötte, a Liverpool magyarja megállás nélkül téma a brit nyilvánosságban, és Szoboszlai Dominik neve elé továbbra is mindenki dicsérő jelzőket biggyeszt. Különösen az utóbbi napokban, ahogy közeleg a Premier League következő fordulója, amelyben a Liverpool a Wolwerhampton vendége lesz.

Szoboszlai Dominik gólt érő lövése Fotó: Matt McNulty / Getty Images

Perry Groves 1986 és 1992 között az Arsenal sztárja volt, kétszer bajnokságot is nyert a londoni csapattal, és egy televíziós műsorban felidézte Szoboszlai Dominik gólját, amelyet a legutóbbi körben az Aston Villa kapujába lőtt be.

– Micsoda lövés volt ez Szoboszlaitól! Ahogy a tizenhatos vonalához érkezett a labda, sok játékos talán levette volna elsőként, de ő egyből megcélozta a kaput – lelkendezett Parry Groves. – Ahogy megpattant, már a levegőből meglőtte, Martineznek egyáltalán nem volt esélye, fantasztikus befejezés volt! Teljesen egyértelműnek tűnt, hogy ebből gól lesz, ahogy átzúgott a labda a büntetőterületen.

Paul Merson a kilencvenes években 21-szer szerepelt az angol válogatottban, a legtöbb bajnoki meccset ő is az Arsenalban játszotta, de megfordult több élvonalbeli klubban is. Televíziósként a Sky Sport szakértője, de most a sportskeeda.com oldalon írt a forduló elé, és a cikkét éppen a magyar válogatott csapatkapitányának a méltatásával kezdte: „A 2023/24-es szezonból még csak négy játékhét telt el, de máris láttunk egy csomó akciót és váratlan eredményt, miközben egy maroknyi új szerzemény tette le a névjegyét az elkövetkezendő időkre. 

Számomra Szoboszlai Dominik eddig a legjobb igazolás. Nem sokat láttam a srácot, amíg az RB Leipzignél volt, de azt kell mondanom, hogy lenyűgözött, még nem volt rossz meccse! Egyik nap szerez egy világraszóló gólt, aztán másik nap minden téren csinál valami jót, fenomenális lesz a Liverpool számára az elkövetkező években.”

Bóknak is felfoghatjuk a következő dicséretet, hiszen hölgytől érkezett: a korábbi angol válogatott csatár, Natasha Dowie a Liverpoolnak szurkol, a BBC Radio 5 Live Football Daily podcastjában azt fejtegette, hogy a szezon kezdete előtt aggódott, mert öt középpályás is távozott a klubtól, ám most éppen ez a sor nyűgözi le:

 

Szoboszlai Dominik mindent visz

– Imádom a középpályát, Mac Allister és Szoboszlai voltak eddig a legkiemelkedőbbek. Számomra Szoboszlai mindent visz, hasonlóan Jude Bellinghamhez. Mintha a fiatal Steven Gerrardot látnám. Minden a jó kezdésről szól, hogy lendületet és önbizalmat gyűjtsünk, aztán onnan továbblépsz. Nagyon lenyűgözött, ahogyan teljesítettek, és nagyon pozitív a hangulat a táborban.

 

Jellemző a Szoboszlai Dominik körüli hangulatra, hogy még a magyar válogatottban nyújtott teljesítményét is érdeklődés övezte Angliában. Ezt bizonyítja, hogy a Csehország elleni felkészülési mérkőzésnek az egyik pillanata óriási nézettséget kapott. Szoboszlai Dominik a saját tizenhatosán belülről indította egy hatalmas íveléssel a jobb szélen meginduló Loic Negót, aki a csehek tizenhatosának a közelében vette le a hajszálpontosan érkező labdát.

Az egyik Liverpoollal foglalkozó szurkolói oldal, de több külföldi portál is felkapta, a „The Kop Watch” Twitter-oldal azt írta a videó mellé, hogy „ki a fenét szerződtettünk? Ez nem normális!”

Borítókép: Szoboszlai Dominikot a legjobb igazolások közé sorolják (Liverpool FC via Getty Images/Andrew Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.