Szoboszlai és Gerrard: a napnál is világosabb a párhuzam

A Liverpool szerdán felkészülési mérkőzésen 4-3-ra kikapott a Bayern Münchentől. Mivel még nem tétmeccsről van szó, nyugodtan mondhatjuk, hogy az eredménynél kínosabb, amit a nyolcas számú vörös mezen láttunk: Szoboszlai Dominik nevét elírták. Ez a baki egy újabb párhuzam Szoboszlai és a liverpooli nyolcas korábbi legendás viselője, Steven Gerrard között. De járt már hasonlóan pórul Zlatan Ibrahimovic és David Beckham is.

Magyar Nemzet
2023. 08. 02. 18:41
GAKPO, Cody; SZOBOSZLAI Dominik
Szingapúr, 2023. augusztus 2. Cody Gakpo, a Liverpool FC játékosa (j) csapattársaival, köztük Szoboszlai Dominikkal (j2), miután berúgta az elsõ gólt a Bayern München ellen Szingapúrban játszott barátságos mérkõzésen 2023. augusztus 2-án. MTI/AP/Danial Hakim Fotó: MTI/AP/Danial Hakim
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Steven Gerrard 2004 és 2015 között viselte a Liverpoolban a nyolcas számú mezt. A pályafutása során klubikoni státusba emelkedett középpályás távozása után évekig nem is osztották ki a mezszámot a Vörösöknél, végül 2018-ban Naby Keita kapta meg. Aligha tévedünk nagyot, ha feltételezzük, hogy Liverpoolban a mai napig összehasonlíthatatlanul többen azonosítják Gerrarddal, mint Keitával. Az új nyolcas sem áll könnyű feladat előtt, de szereti a kihívásokat.

Steven Gerrard úgy járt mint Szoboszlai Dominik
Néhány éve Steven Gerrard járt úgy, mint most Szoboszlai Dominik. Forrás: Twitter

Szoboszlait a szerdai, Bayern München elleni felkészülési meccs óta újabb, meglehetősen furcsa tény is összeköti Gerrarddal. A Liverpool mezén helytelenül szerepelt a magyar középpályás neve. Gerrard már pályafutása végén, a Los Angeles Galaxy színeiben volt kénytelen „Gerrrad” feliratú mezben játszani.

A Liverpool Echo akkor Gerrard megalázásáról írt. Lehet, hogy Szoboszlai esetében nem lesz ennyire szigorú a Liverpoollal a lap.

Szoboszlai, Gerrard, Ibrahimovic, Beckham...

Az LA Galaxyval egy másik klasszis is pórul járt: Zlatan Ibrahimovic nevével is meggyűlt a bajuk az amerikaiaknak.

A Liverpool sem először követett el hasonló bakit, korábbi argentin középpályásuk, Javier Mascherano nevéből egy alkalommal kimaradt a h betű.

A Vörösöket vigasztalhatja a tudat, hogy a nagy rivális Manchester United is rendszeresen belefut hasonló baklövésekbe. Az évek során Solskjaer, Anderson, Falcao, Kuszczak és Di María nevébe is beletört a bicskájuk a Vörös Ördögöknek, sőt még David Beckham sem maradt ki a jóból.

Borítókép: Még ebből a szögből is látszik, hogy valami nem stimmel Szoboszlai Dominik mezével (Fotó: MTI/AP/Danial Hakim)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.