Baki baki hátán: elírták Szoboszlai nevét a saját mezén

Szoboszlai Dominik is pályára lépett a Liverpool Bayern München elleni, szerdai felkészülési mérkőzésén Szingapúrban. Szoboszlai mezével azonban valami nem stimmelt – vagy mondjuk úgy, hogy Szosbozlaiéval?

Magyar Nemzet
2023. 08. 02. 14:45
Liverpool Szoboszlai
SINGAPORE, SINGAPORE - AUGUST 02: Liverpool pose for a team photo before of the start of the pre-season friendly match between Liverpool and Bayern Muenchen at the National Stadium on August 02, 2023 in Singapore. (Photo by Lionel Ng/Getty Images) Fotó: Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átigazolása után maga Szoboszlai Dominik tanítgatta a liverpooliakat arra, miként kell kiejteni a nevét. Arra viszont láthatóan nem tanított meg mindenkit, hogyan kell leírni azt. Erről árulkodott a Bayern München elleni felkészülési meccsre elkészült meze, amelyen Szoboszlai helyett Szosbozlai szerepelt…

Liverpool Szoboszlai Dominik
Szoboszlai nevével valami nem stimmelt Forrás: Facebook.com/LiverpoolFC

A magyar válogatott középpályás legutóbb, a Leicester ellen a kispadon kezdett, most a kezdőcsapatban kapott helyet a Bayern elleni mérkőzésen, és már a 2. percben gólt ünnepelt a csapattársaival: Cody Gakpo és Diogo Jota összjátéka után előbbi talált be. A 28. percben szöglet után a frissen kinevezett liverpooli csapatkapitány , Virgil van Dijk duplázta meg az angolok előnyét, amit a szünet előtt Serge Gnabry és Leroy Sané góljaival lenulláztak a németek, így 2-2-es állásnál vonultak az öltözőbe a csapatok.

A 67. percben Luis Díaz remek találatával újra a Vörösök vezettek, de végül a Bayern München lett a szingapúri minitorna győztese, mert a meccs hajrájában Josip Stanisic és Frans Kratzig is eredményes volt.

Szoboszlai Dominik ezúttal 76 percet töltött el a pályán, a liverpooli pályafutása során eddig a legtöbbet. Jürgen Klopp gárdájára még egy felkészülési mérkőzés vár a Premier League jövő hétvégi nyitánya előtt, hétfőn a német Bundesligában újonc Darmstadttal találkoznak.

Borítókép: A Liverpool kezdőcsapata a Bayern München ellen (Fotó: Facebook.com/LiverpoolFC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.