Szoboszlai Dominik bevarrta, megvan az első gólja a Liverpoolban + videó

Mindössze három perc telt el a Liverpool–Aston Villa meccsből a Premier League negyedik fordulójában, amikor egy szöglet után Szoboszlai Dominik néhány pattanás után a tizenhatos vonaláról a kapuba küldte a labdát. Ez volt a magyar középpályás első találata a Liverpool színeiben. Nem aprózta el. A Liverpool tükörsima, 3-0-s győzelmet aratott.

Magyar Nemzet
2023. 09. 03. 15:15
Liverpool FC v Aston Villa - Premier League
LIVERPOOL, ENGLAND - SEPTEMBER 03: Dominik Szoboszlai of Liverpool celebrates after scoring the team's first goal during the Premier League match between Liverpool FC and Aston Villa at Anfield on September 03, 2023 in Liverpool, England. (Photo by Matt McNulty/Getty Images) Fotó: Getty Images/Matt McNulty
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a negyedik találkozóján is a kezdőcsapat tagja volt Jürgen Klopp együttesében. Az első három Premier League-meccsén főként a mezőnymunkájával emelkedett ki a mezőnyből a magyar válogatott csapatkapitánya a Liverpool mezében, az angol sajtó és Klopp szinte versenyt futott egymással a dicsérésében. A negyedik mérkőzésen nem kellett sokat várni Szoboszlai első góljára, a harmadik percben jobb oldali szöglete után bal lábbal a bal alsóba bombázta a labdát, íme:

A Liverpool ezzel a Szoboszlai-góllal szerezte meg a vezetést a meccsen. Félidőben Szoboszlaiék 2-0-ra vezettek egy balszerencsés Aston Villa-öngólnak is köszönhetően: Szalah jobb oldali beadását Núnez a bal oldali kapufa tövére rúgta, a visszafutó Matty Cash pedig a bal felsőbe emelte a kipattanó labdát két méterről. Az 55. percben dőlt el végleg a meccs, ekkor Mohamed Szalah talált be Núnez megcsúsztatott labdájára érkezve. Szoboszlai a gólja mellett ezúttal is hasznosan futballozott, ha kellett, beszúszva szerelt, harcolt, és a negyedik Premier League-meccsét is végigjátszotta.

„Micsoda gól” – lelkendezett a Liverpool is a hivatalos felületén a magyar játékos gyors vezető találata után, aki a jellegzetes telefonálós gólörömét is bemutatta a pályán az Anfield Road közönségének:

Szoboszlai a gólpasszt a Liverpool csapatkapitány-helyettesétől kapta, akivel a klub hivatalos oldalain megjelent videók alapján kifejezetten jó kapcsolatot alakított ki, mióta Lipcséből az angol csapathoz szerződött a nyáron. A szerdai edzésre Szoboszlai és Alexander-Arnold együtt érkeztek, egymással dekázgattak, a magyar pedig még az angol nyakába is ugrott. A jelek szerint már a pályán is érzik egymást.

A Liverpool győzelmével négy forduló után tíz ponttal áll, és fellépett a dobogó harmadik fokára a Premier League-ben.

Borítókép: Szoboszlai Dominik meglőtte az első gólját a Liverpool mezében (Fotó: Getty Images/Matt McNulty)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.