Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ő lehet Cristiano Ronaldo utódja a Real Madridban, de Messit dicsőíti

Jude Bellingham ragyogóan kezdett a Real Madrid színeiben, az első négy spanyol bajnokiján öt gólt szerzett, és mindegyik meccsen betalált. Hasonlóan gazdag kezdésre kizárólag Cristiano Ronaldo volt képes a klub hosszú történetében. Bellingham lenne az új Ronaldo? Még ez sem kizárt, pedig az angol korábban kijelentette, az ő szemében az ősi rivális Lionel Messi a legjobb.

Magyar Nemzet
2023. 09. 03. 14:13
Real Madrid's English midfielder #5 Jude Bellingham celebrates after scoring his team's second goal during the Spanish Liga football match between Real Madrid CF and Getafe CF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on September 2, 2023. (Photo by Thomas COEX / AFP) Fotó: AFP/Thomas COEX
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bellingham a hosszabbításban szerezte a Real Madrid győztes gólját a Getafe ellen megnyert La-Liga-meccsen szombaton, és ezzel az első négy spanyol bajnokijának mindegyikén gólt szerzett. Az Athletic Bilbao, a Celta Vigo és a Getafe kapuját egy-egy, az Almeríáét pedig két góllal terhelte meg. Ezzel Bellingham pontosan olyan eredményes rajtot vett a Real mezében, mint a 2009-es érkezésekor: a portugál akkor a Villarreal, az Espanyol és Deportivo ellen egy, a Xerez ellen két találattal kezdett. Ezzel Ronaldóé volt a Real történetében a legjobb rajt – mostanáig, hiszen immáron Bellingham is tudta azt, amit ő.

Real Madrid v Getafe - La Liga EA Sports
volt a hős a Real Madrid legutóbbi meccsén. Fotó: AFP/Anadolu Agency

Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője úgy nyilatkozott , hogy Bellingham képes lehet pótolni góljait. Mint ismert, a francia aranylabdás, aki annak idején átvette Ronaldótól a góllövő szerepét a Realban, Szaúd-Arábiába igazolt a nyáron. – Jude egyfolytában gólt lő. Remélem, hasonló lesz a kapcsolatunk vele, mint Karimmal volt, mert akkor sok gól és gólpassz, no meg jó futball lehet a vége – fogalmazott Ancelotti, aki a Getafe elleni győztes találata után tovább dicsérte a Dortmundtól 103 millió euróért igazolt, húszéves angol támadó középpályást.

– Nem lep meg Bellingham és a benne rejlő minőség – jelentette ki Ancelotti. – Az viszont annál inkább, hogy ennyi gólt szerzett az első mérkőzésein. Nemcsak engem, hanem mindenki mást is meglep, még őt magát is. Akár tizenöt találatig is juthat, hiszen nagyon jó a labdával, sokszor ér a büntetőterületen belülre. Gyorsan tanul, nem kell neki többször elmagyaráznom a dolgokat. Mutattunk neki videókat arról, amikor a Dortmundban játszott, kiemeltük azokat a pillanatokat, amik tetszettek nekünk, amiket szeretnénk, ha nálunk is folytatna. Annyi változott, hogy sokkal többet mozog labda nélkül az ellenfél térfelén.

 

Na de ki a jobb: Ronaldo vagy Messi?

Bellingham eddigi karriercsúcsa az előző idénybeli 14 gól volt a Dortmundban, de a Realban még támadóbb szerepben futballozik, jellemzően a három támadó egyikeként. A kezdés lenyűgöző volt, de hogy hosszabb távon is képes lesz-e a kiemelkedő eredményességre, azt csak az idő döntheti el. Mindenesetre érdekes, hogy Bellingham nem a Real-legenda Ronaldót választotta korábban , amikor arról kérdezték, hogy szerinte ki a jobb, a portugál vagy a Barcelona ikonja, – Számomra egyértelműen Messi – árulta el Belllingham, aki ma, a Real Madrid színeiben már lehet, hogy óvatosabban foglalna állást a kérdésben. – Amikor nézem Messi játékát, sokszor arra gondolok, ezt meg hogyan csinálta. Mindig mutat valami olyat, ami miatt azt gondolom, ő nem is ember.

Ha Bellingham ilyen ütemben termeli tovább a gólokat, ezt a kis „félrelépést” biztosan elnézik neki a Real Madrid szurkolói.

Borítókép: Jude Bellingham beállította Cristiano Ronalo gólrekordját az első négy La-Liga-meccsen

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.