Guardiola a BL-győzelemről: Nem értünk el semmi különlegeset

A Manchester City az előző idényben az angol futballklubok számára elérhető trófeák közül a három legfontosabbat besöpörte. Pep Guardiola vezetőedző szívesen nosztalgiázik az ünneplésről készült fotókat nézegetve, ugyanakkor figyelmeztette a játékosait, semmi különlegeset nem értek el azzal, hogy egyszer sikerült megnyerniük a Bajnokok Ligáját.

2023. 09. 18. 19:29
GUARDIOLA, Josep Pep Manchester City
Manchester, 2023. szeptember 18. Josep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje sajtóértekezletet tart Manchesterben 2023. szeptember 18-án. A City a szerb Crvena zvezda ellen játszik a labdarúgó Bajnokok Ligájának csoportkörében, a G csoport elsõ fordulójában. MTI/AP-PA/Martin Rickett Fotó: Martin Rickett
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester City az előző idényben a Premier League-ben és az FA-Kupában való diadala után a Bajnokok Ligája megnyerése volt a hab a tortán. A legtöbbet érő klubtrófeát már régóta hajszolta Pep Guardiola gárdája, de ha azt hinnénk, hogy ez elégedettséggel tölti el a katalánt trénert, akkor nagyot tévednénk.

Guardiola Manchester City
Guardiola címvédésben reménykedik Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Guardiola a csapata szezonbeli első, a szerb Crvena Zvezda elleni BL-mérkőzésére (kedd 21.00, tv: Sport 1) készülve beszélt erről, amikor arról kérdezték, hogy nyugodtabb-e azóta, hogy sikerült megszerezni az áhított serleget. 

– A legfontosabb, hogy a játékosok ne nyugodjanak meg ezek után. A klub elnöksége az lehet, mert nem nekik kell gólokat lőni. 

Elképesztő, hogy a csapatunk megnyerte a Bajnokok Ligáját, de hány klub mondhatja el magáról ugyanezt? Ebből a szemszögből nézve nem értünk el semmi különlegeset, mert csak egyszer nyertük meg. 

Emellett persze büszkék vagyunk arra, hogy a klub első BL-győzelmének a részesei lehettünk – fűzte hozzá.

Az elmondottakat szem előtt tartva Guardiola szerint tanítványaival egyetlen célt tűzhetnek ki maguk elé, méghozzá, hogy zsinórban másodszor is övék legyen a trófea. A címvédés (a BEK-et is beleértve) pedig eddig csak a Real Madridnak, az AC Milannak, a Benficának, az Internek, az Ajaxnak, a Bayern Münchennek, a Liverpoolnak és a Nottingham Forestnek sikerült, így talán már a sikeredző is többre tartaná az újabb győzelmet, hiszen csupán nyolc másik klubbal kellene osztozniuk a dicsőségen. Bár Guardiola a sajtótájékoztató idején még úgy tudta, hogy még csak két klub előzte meg őket.

– Rendkívül boldogok vagyunk, hogy esélyünk nyílik arra, hogy megvédjük a címünket. Meg kell próbálnunk azt elérni, ami korábban csak a Real Madridnak és az AC Milannak sikerült. Elképesztően büszke voltam arra, hogy a Barcelonával kétszer is megnyertük a Bajnokok Ligáját, de az nem egymás utáni idényekben történt. Ezt nagyon nehéz elérni, de meg kell próbálnunk, és ha most nem sikerül, akkor a következő szezonban újra nekivágunk – mondta Guardiola.

Borítókép: Pep Guardiola a hétfői sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/AP-PA/Martin Rickett)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.