Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Botrány Spanyolországban: a labdarúgó halálát kívánták a szurkolók

A párkapcsolati erőszak vádja miatt korábban letartóztatott angol válogatott támadó, Mason Greenwood bemutatkozott a spanyol élvonalban szereplő Getafe színeiben, és máris kitört a botrány a La Ligában. „Halál Greenwoodra!” rigmusokkal fogadták a játékost az Osasuna drukkerei.

Forrás: Origo2023. 09. 18. 10:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párkapcsolati erőszak vádjával 2022. január 30-án letartóztatott 22 éves támadó 20 hónap után léphetett ismét pályára, miután klubja, a Manchester United kölcsönadta a spanyol élvonalban szereplő Getafe együttesének. A spanyol csapatot rengeteg támadás érte a játékos szerződtetése miatt, aki a hétvégén az Osasuna ellen pályára is lépett. A 77. percben beálló Greenwoodot hazai részről taps és biztatás fogadta, az Osasuna drukkerei azonban „Halál Mason Greenwoodra!” rigmussal fogadták, ami miatt a La Liga eljárást indított a pamplonai klub ellen.

Getafe CF v CA Osasuna - LaLiga EA Sports
Greenwood mutatott egy-két trükköt a spanyoloknak. Fotó: NurPhoto via AFP

 

Az Osasuna edzője, Jogoba Arrasate a találkozót követően a The Athleticnek sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, hangsúlyozva, hogy Greenwood egyrészt remek futballista, másrészt pedig az angol bíróság már hozott egy ítéletet (a játékossal szemben minden vádat ejtettek), amit tiszteletben kell tartani. Azt ugyanakkor megjegyezte, hogy nekik sem estek jól a hazai oldalról az Osasunának kiabált sértő rigmusok.

Borítókép: Greenwood nem csak a játékával hívta fel magára a figyelmet (Fotó: Twitter)

Greenwood legérdekesebb mozzanatai a meccsen:


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.