Mourinho megmutatta az emberi oldalát a mészárlás után + videó

Olyat tett az AS Roma, amire 17 éve nem volt példa: hét gólt szerzett egy bajnoki mérkőzésen. A Serie A negyedik fordulójában az Empoli ellen nyílt ki a gólzsák, a 7-0-s siker után Mourinho egyebek mellett arról is beszélt, hogy kifejezetten sajnálja a legyőzött kis csapatot.

2023. 09. 18. 7:30
Sevilla FC v AS Roma - UEFA Europa League: Final
Roma coach Jose Mourinho before the UEFA Europa League final at Puskas Arena on May 31, 2023 in Budapest, Hungary. (Photo by Robert Szaniszlo/NurPhoto) (Photo by Robert Szaniszlo / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: AFP/Robert Szaniszlo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz labdarúgó-bajnokságban eddig botladozó AS Roma megemberelte magát, és ennek az Empoli látta a kárát. José Mourinho együttese 2006 óta először szerzett hét gólt olasz bajnokin, akkor a Cataniát tömte ki 7-0-ra. Az Empoli pedig először kapott ötnél több gólt egy Serie A-s meccsen. 

MOURINHO, José
Mourinho nem volt maradéktalanul elégedett   Fotó: Friedemann Vogel/AFP

José Mourinho a meccs végén eltekintett a megszokott öntömjénezéstől, több perspektívát is megvilágított. – Jó teljesítmény volt, de nem érdemeltünk 7-0-s győzelmet. Az volt a célunk, hogy nyerjünk, hogy kényelmesen nyerjünk. Voltak hullámvölgyeink, beleértve az erőnlétet is, voltak olyanok, akik nincsenek abban az állapotban, hogy 90 percig magas intenzitással játsszanak. Sajnálom az Empolit, de ez a futball, és időnként 7-0 is előfordul. Még mindig láttam néhány olyan dolgot a csapatban, amelyek nem tetszettek az oldalvonalról, és később részletesebben kiértékeljük a meccset a munkatársaimmal – mondta már-már a hiperkorrektség jegyében Mourinho.

Lukaku és a római türelem

A portugál edző kitért arra is, hogy Romelu Lukaku végre gólt szerzett Rómában, a nyáron igazolt belga csatárnak ez volt az első találata a sárga-pirosak mezében. – Lukaku más profilt hoz a csapatba, és még meg kell tanulnunk, hogyan használjuk ki az erényeit, mert még nem értünk hozzá. És ő sem tudja, hogyan játsszon nálunk. Mindenesetre van időnk dolgozni ezen, és a játékok is segítenek ebben – folytatta Mourinho.

– Romelunak boldognak kell lennie, éreznie kell, hogy szeretik őt – foglalta össze a belga támadóval kapcsolatos gondolatait az AS Roma edzője.

Mourinho csapata négy forduló alatt négy pontot gyűjtött, a 10. helyen várja a folytatást a Serie A-ban.

Borítókép: Mourinho boldog lehetne, de valójában mégsem az (Fotó: AFP)

A meccs összefoglalója:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.