Szoboszlai volt a Liverpool feltámadásának a kulcsa, mégis ő hálálkodott

Gyenge első félidő, és 1-0-s hátrány után fordított a Liverpool a Wolverhampton otthonában szombaton a Premier League ötödik fordulójában. A második játékrészben Szoboszlai Dominik volt a mezőny egyik legjobbja, a magyar középpályás elképesztő statisztikákat produkált, majd szenvedélyről, Jürgen Kloppról és a folytatásról is beszélt a meccs után.

2023. 09. 17. 12:05
SZOBOSZLAI Dominik
Wolverhampton, 2023. szeptember 16. Szoboszlai Dominiknak, a Liverpool játékosának (j) lövését blokkolja Joao Gomes, a Wolverhampton Wanderers játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. szeptember 16-i mérkõzésén a wolverhamptoni Molineux Stadionban. MTI/EPA/Vince Mignott Fotó: Vince Mignott
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben nemcsak a Liverpool, hanem is gyenge teljesítményt nyújtott a Wolverhampton ellen, ezt a meccs után Jürgen Klopp is megerősítette, a Twitteren pedig a szurkolók kikezdték a magyar középpályást. De a második félidőben Szoboszlai nagyszerűen reagált, csapata egyik legjobbja lett, és kulcsszerepet játszott a fordításban, a Liverpool 3-1-es győzelmében.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik volt a Liverpool egyik legjobbja a második félidőben a Wolves ellen. Fotó: Vince Mignott

Klopp a szünetben átszervezte a csapata játékát, lecserélte Alexis Mac Allistert, Szoboszlai pedig visszavontabban, egyfajta mélységi irányítóként kezdett futballozni a középpálya közepén. A német edző húzása bejött, hiszen ahogy azt a The Athletic levezeti az elemzésében, a Liverpool sikeres passzainak a száma és a támadóharmadban végrehajtott passzainak a száma is jelentősen megemelkedett a második félidőben az elsőhöz képest (az előbbi 299-ről 339-re, az utóbbi pedig 30-ról 49-re), és ennek Szoboszlai volt a motorja.

A magyar sztár találkozott a legtöbbet a labdával a meccsen (118) az összes játékos közül, és Szoboszlai húsz passzt hajtott végre a támadóharmadban, többet mint bármelyik másik Liverpool-futballista az első öt forduló bármelyik meccsén.

Jürgen Klopp nem véletlenül dicsérte Szoboszlait a végül megnyert meccs után, arról beszélve, hogy már most óriási hatással van a játéka a csapat teljesítményére.

De mit mondott a Liverpool magyarja?

– Az volt a kulcs, hogy nem adtuk fel – nyilatkozta Szoboszlai, akit a Liverpool Echo idézett. – Félidőben Klopp a szenvedélyről beszélt nekünk, amire szükségünk van, és a munkáról, amit bele kell tennünk ebbe a meccsbe. Változtattunk a felálláson, mindenki tette a dolgát, így sikerült fordítanunk.

Szoboszlai arról is szót ejtett, hogy a második félidőben visszavontabban játszott a középpályán. – Ha ott kell játszanom, akkor ott játszom. Többet kellett koncentrálnom a védekezésre, de így is próbáltam segíteni a csapatot, próbáltam lőni. A gól most nem jött össze, majd legközelebb! Mindenki jobban örülne, ha nem kerülnénk hátrányba, de ha így szeretünk nyerni, akkor legyen így, csak mindig győzzünk a végén – utalt arra Szoboszlai, hogy a Liverpool már harmadszor nyert fordítással ebben az idényben.

Kinek és miért hálás Szoboszlai Dominik?

A 22 éves középpályás eddig mind az öt angol bajnokiját végigjátszotta.

– Csak teszem, amit kell, és örülök, hogy ilyen gyorsan felvettem a ritmust – mondta Szoboszlai a beilleszkedéséről. – Köszönöm a csapattársaknak, akik sokat segítenek nekem, és az edzőnek is, aki ilyen sok időt ad arra, hogy megmutassam magam a Premier League-ben. Így szeretném folytatni.

Borítókép: Szoboszlai Dominik játéka nagyot lendített a Liverpool szekerén (Fotó: MTI/EPA/Vince Mignott)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.