Itt a bizonyíték: az „őrült” magyar rárúgta az ajtót a Premier League-re

Kerkez Milos máris bezsebelte az első díját Angliában, mindenkit lenyűgözött a teljesítményével. A magyar válogatott 19 éves balhátvédjét választották meg az AFC Bournemouthnál az elmúlt hónap legjobb játékosának. Kerkez saját maga és egyik csapattársa szerint is jó értelemben vett „őrült”, ami a hajtós Premier League-ben mindinkább kifizetődik.

2023. 09. 17. 10:46
ROSSI, Marco; MILOS, Kerkez
Labdarúgás - Magyarország - Csehország barátságos mérkőzés Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bournemouth a hivatalos oldalain tette közzé , hogy augusztus hónapban lett a csapat legjobb futballistája, és az ezzel járó díjat is átadták a magyar válogatott alapemberének. Twitteren szavazhattak a szurkolók a legjobbra, és Kerkez a voksok 35,7 százalékát gyűjtötte be, a második Antoine Semenyo (35,4 százalék), a harmadik Ryan Christie (17,6 százalék), a negyedik Dominic Solanke (11,3 százalék) lett.

Kerkez Milos a hónap legjobb játékosának járó díjjal a Premier League-klubnál. Fotó: AFC Bournemouth

Kerkez a nyáron igazolt közel 18 millió euróért az angol klubba a holland AZ Alkmaartól, és rögtön stabil kezdő lett a Premier League-ben is. Ebben az idényben a Bournemouth eddigi mind a négy bajnokiját végigjátszotta, ráadásul a statisztikák alapján az egyik legtöbbet sprintelő játékos az angol élvonalban.

Teljesítményével Kerkez nemcsak a szurkolók, hanem a csapattársak elismerését is gyorsan kivívta. – Ő egy igazi őrült, nagyon szeretem, remek srác – nyilatkozta Kerkezről a klub angol középpályása, Marcus Tavernier. – Sok energiát tud adni a csapatnak. Amint bekerült hozzánk, rögtön remekelt, remélem, hogy tartani tudja ezt a formát. Rögtön az első nap úgy lépett be az öltözőbe, mintha már öt éve nálunk játszana és ő lenne a legidősebb tagja az együttesnek.

Érdekesség, hogy amikor Angliába igazolt, Kerkez ugyancsak „őrült balbekknek” nevezte saját magát, merthogy saját bevallása szerint élvezi a védekezést, a szereléseket és a párharcokat, de szereti segíteni a csapatát támadásban is. Megfogalmazása szerint a DNS-ében van, hogy fel-alá rohanjon a pályán, ez az, amit szeret csinálni.

Kerkez Milos ma a Chelsea ellen bizonyíthat

A Bournemouth ma 15 órakor a Chelsea-t fogadja hazai pályán a Premier League ötödik fordulójában. A londoni kékek a korábbi tulajdonos Roman Abramovics tavaly tavaszi távozása óta gödörben vannak, legutóbb például a Nottingham Foresttől kaptak ki 1-0-ra. Az idénybeli első bajnoki sikerére hajtó Bournemouthnak így lehet keresnivalója a Chelsea ellen, Kerkez Milos pedig vélhetően újfent kezdőként kap majd lehetőséget.

Premier League, 5. forduló:
Szombat
Aston Villa–Crystal Palace 3-1
Fulham–Luton 1-0
Manchester United–Brighton 1-3
Tottenham Hotspur–Sheffield United 2-1
West Ham United–Manchester City 1-3
Wolverhampton Wanderers–Liverpool 1-3
Newcastle United–Brentford 1-0
Vasárnap
Bournemouth–Chelsea 15.00 (tv: Match4)
Everton–Arsenal 17.30 (tv: Spíler 1)
Hétfő
Nottingham Forest–Burnley 20.45

Borítókép: Kerkez Milos szövetségi kapitány elismerésére is számíthat (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.