Guardiola röhögött a Uniteden, Walker beégett a Manchester City BL-rajt előtti edzésén

Kyle Walker nem a virtuozitásával nyerte el a Manchester City szurkolóinak kegyét, miként az a Crvena zvezda elleni, keddi Bajnokok Ligája-mérkőzést megelőző edzésen is kiderült. Pep Guardiolának persze nem emiatt fő a feje, hanem mert továbbra sem számíthat a Jack Grealish, Mateo Kovacic, John Stones trióra, s persze Kevin De Bruyne nélkül kell végigjátszani az őszi szezont. Bajnokok Ligája-címvédőként a Manchester City persze így is kötelező győzelem előtt áll.

2023. 09. 19. 9:37
Manchester City, trófeák
Forrás: Manchester City
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első játéknapon lép pályára a címvédő Manchester City a Bajnokok Ligája 2023–24-es idényében. A szerb Crvena zvezda lesz az ellenfele, amely voltaképpen egyenrangú ellenfele, hiszen ugyanúgy egyszer nyerte meg a legrangosabb sorozatot, mint az angol csapat... A Zvezda az 1991-es BEK-győzelemmel írta be a nevét örökre a labdarúgás történetébe. Egy év múlva az elődöntőig jutott, azóta viszont a közelébe sem került ennek a sikernek.

Crvena zvezda, manchester city, Bajnokok Ligája
A Crvena zvezda játékosai tegnap a Manchester City stadionjában edzettek, a képen Kings Kangwa (Forrás: X)

Az elmúlt években a Bajnokok Ligája főtáblájáról is rendre lemaradt, legutóbb négy éve, a 2019–20-as kiírásban szerepelt a csoportkörben, utána háromszor is elvérzett a selejtező utolsó körében. Idén sem tartozik a favoritok közé, de nem is reménytelen a helyzete. A G csoportból természetesen kiemelkedik a Manchester City, az RB Leipzig és a svácji Young Boys ellen viszont lehet esélye. 

 

Ötből öt: kiváló formában van a Manchester City

Nem hálás a címvédő otthonában kezdeni a sorozatot, de nem is dráma, a Zvezda csak nyerhet Manchesterben, azaz vesztenivalója csak a Citynek van. Pep Guardiola együttese jó formában van, öt forduló után egyedüliként százszázalékos a Premier League-ben, igaz, szombaton meg kellett küzdeni a sikerért, hátrányból fordított 3-1-re a West Ham ellen. Miként szokásos, a sorozatterhelés közben inkább csak ráhangoló, regeneráló edzéseket tartanak a csapatnak.

Hétfő este a technikai készséget tesztelő-fejlesztő gyakorlat is szerepelt az edzésprogramban, amivel Kyle Walker nehezen boldogult. A kézilabda méretű lasztit először nehezen szelídítette meg, majd a dekázás is pontatlanra sikeredett, ezért kis híján felborított a sorfalelemet...

A beszámoló szerint az edzés ennek dacára jó hangulatban telt el, s az augusztus végén kisebb műtéten átesett Pep Guardiola kedélyállapotát az sem rombolja le, hogy nem számíthat több kulcsjátékosára sem. még a Premier League első fordulójában, a Burnley elleni meccsen sérült meg , s akár csak a West Ham vendégeként, a Zvezda ellen sem játszhat még Mateo Kovacic és

  • Grealish a legutóbbi két meccset hagyta ki, a Fulham és West Ham ellen
  • Kovacic már a horvát válogatottban sem szerepelhetett szeptember elején
  • Stones pedig hetek óta maródi, még az Arsenal elleni angol Szuperkupa-mérkőzésen dőlt ki.

 

Guardiola: Szükség van a versenyhelyzetre Grealish és Doku között

– Nézzék csak meg, nélkülük is boldogultunk az elmúlt meccseken – nyugtatta meg Guardiola az aggodalmaskodókat, s rá jellemzően más világításba helyezte, miért is van szükség a hiányzókra. – Remélhetőleg hamarosan visszatérnek, mert szükségünk van a versenyhelyzetre. Azért is van szükségünk Jackre, hogy versengjen Jeremy Dokuval, nagyon fontos, hogy mindketten azt érezzék, jól kell játszaniuk ahhoz, hogy bekerüljenek a csapatba. Különben nehéz huzamos ideig fenntartani a jó formát. 

 

A United mosolyra fakasztotta Guardiolát

A meccs előtt sajtótájékoztatón Guadiola a Manchester United szerepléséről is kapott kérdést. A Vörös ördögök a hétvégén most éppen a Brightontól kaptak ki odahaza 3-1-re és csupán a 13. helyen állnak a Premier League tabelláján. Nem sok jót ígér a müncheni vendégjáték a Bayern ellen. Guardiola reakciója több mint árulkodó, szóban inkább nem is kommentálta a United vesszőfutását, inkább arról beszélt, akadnak bőven erős csapatok.

Bajnokok Ligája, keddi program

E csoport
Lazio–Atlético Madrid 21.00
Feyenoord–Celtic 21.00

F csoport
AC Milan–Newcastle United 18.45 (tv.: Sport 1)
Paris Saint-Germain–Borussia Dortmund 21.00 (tv.: M4 Sport)

G csoport
Young Boys–RB Leipzig 18.45 (tv.: Sport 2)
Manchester City–Crvena zvezda 21.00 (tv.: Sport 1)

H csoport
Barcelona–Antwerpen 21.00 (tv.: Sport 2)
Sahtar Donyeck–Porto 21.00

Borítókép: A Manchester City játékosai pózolnak az előző idényben nyert trófeákkal, Kyle Walker is a sorban (Fotó: Manchester City)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.