Guardiola a balhéról: Haaland azt hiszi, hogy mindig ő a játék!

A Manchester City magabiztos, 3-0-s győzelemmel kezdte a Premier League új idényét a Burnley vendégeként. Pep Guardiola persze mégsem elégedett maradéktalanul, a szünetben alaposan leteremtette Erling Haalandot. A norvég csatár két gólt szerzett addig, ám Guardiola szerint az egyik szituációban nem értette a játékot.

Magyar Nemzet
2023. 08. 12. 8:53
Guardiola, Haaland
Forrás: Express
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Walker, Akanji, Ake, Lewis – De Bruyne, Alvarez – B. Silva, Haaland, Foden. Így állt fel a Manchester a Burnley elleni idénynyitón. Az lehetett kérdés, a csapat megérzi-e a Barcelonához távozott Göndogan hiányát. Nos, a válasz határozott nem. A City meggyőzően futballozott, azt is mondhatnánk, ott folytatta, ahol az előző idényben abbahagyta, s vendégként is magabiztos 3-0-s győzelmet aratott. A manchesteriek mégsem lehetnek maradéktalanul elégedettek, mert a 22. percben megsérült, le is kellett cserélni a karmestert, a nyáron a Chelsea-től igazolt Mateo Kovacics állt be a helyére.

Guardiola, Haaland
Burnley FC v Manchester City - Premier League
Haaland türelmesen hallgatta Guardiola tirádáját. Fotó: Copa/Getty Images

Személy szerint is folytatta a gólgyártást, már szünet előtt kétszer betalált. Pep Guardiola azonban így sem volt maradéktalanul elégedett vele, még a pályán hevesen gesztikulált és magyarázott a norvég középcsatárnak, aztán arrébb taszította a jelenetet rögzítő kamerát.

 

A meccs után érthetően nem az volt a fő téma, hogy a Manchester City ott folytatja, ahol az előző idényben abbahagyta, mindenki arra kíváncsi, mit is mondott Guardiola Haalandnak.

Nos, az első félidő vége felé Haaland méltatlankodott, amiért nem passzolt neki. Guardiola szenvedélyes stílusában azt magyarázta el neki, hogy Silva jól döntött. Ezt maga Haaland mondta az NBC Sportsnak.

 

 

Haaland: Guardiola nagyon szenvedélyes, nekem bejön

– Kicsit mérges voltam Bernardo Silvára, mert nem passzolt nekem, de aztán elmagyarázta, miért nem. Utólag egyetértek vele – árulta el Haaland a meccs után. S azt is hozzátette, ő nem érezte feszültnek a helyzetet. – Ilyen a szenvedély. Szerintem az így jó. Pep közvetlen és őszinte, nekem tetszik a stílusa. Nézzék csak meg, Pep hány trófeát nyert az elmúlt években. Tavaly triplázott. Mégis, amikor a szezon első meccsén a félidőben 2-0-ra vezetünk, így viselkedik. Nekem ez bejön.

 

Guardiola védelmébe vette Bernardo Silvát

Guardiola megerősítette a történetet, és így nyilatkozott az esetről a Sky Sportsnak:

– Haaland mindig kéri a labdát. Add nekem a labdát, s majd én megoldom. Ez az ő hozzáállása. Bernardónak igaza volt, hogy nem passzolt neki. Megbeszéltük. Ilyen a kapcsolatunk. Végül is, nincs itt semmi probléma. Két gólt lőtt, és biztos vagyok benne, hogy boldog – mondta Guardiola.

Emlékezetes, Guardiolának a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján Kevin De Bruynével akadt afférja. A belga játékos nem reagált olyan kedélyesen a bírálatra, mint Erling Haaland. – Kuss! – így szólt vissza a trénernek, majd a mérkőzés után bocsánatot kért a viselkedéséért.

A mérkőzés összefoglalója:

 

Premier League, 1. forduló

Péntek: 
Burnley–Manchester City 0-3

Szombat: 
Arsenal–Nottingham Forrest 13.30 (Spíler 1)
Bournemouth–West Ham 16.00 (Match 4)
Brighton–Luton 16.00 (Spíler 1)
Everton–Fulham 16.00
Sheffield–Crystal Palace 16.00
Newcastle–Aston Villa 18.30 (Spíler 1)

Vasárnap: 
Brentford–Tottenham 15.00 (Spíler 1)
Chelsea–Liverpool 17.30 (Spíler 1)

Hétfő: 
Manchester United–Wolverhampton 21.00 (Match 4).

Borítókép: Guardiola és Haaland jelenete a Burnley–Manchester City mérkőzésen (Fotó: Express)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.