Klopp meghazudtolta önmagát, hogy aztán pofára essen a Liverpool

Már-már biztosnak tűnt, hogy Moisés Caicedo a Liverpool futballistája lesz, de könnyen meglehet, hogy az ecuadori középpályás kicsúszik a Vörösök kezéből, és végül a Chelsea-hez igazol. Pedig a Liverpool hajlandó lett volna bankot robbantani az üzlet nyélbe ütése érdekében, ami nem jellemző az angol klubra.

Magyar Nemzet
2023. 08. 11. 14:16
Friendly match - Karlsruher SC vs FC Liverpool Jürgen Klopp
epa10756044 Liverpool’s head coach Juergen Klopp reacts during the friendly soccer match between Karlsruher SC and FC Liverpool in Karlsruhe, Germany, 19 July 2023. EPA/RONALD WITTEK Fotó: EPA/RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnap egymással összecsapó Liverpool és Chelsea a pályán kívül is harcol egymással. Mindkét klub kívánságlistáján szerepelt a Brighton 21 éves középpályása, Moisés Caicedo. Sokáig úgy tűnt, hogy a Chelsea lesz a befutó, már csak azért is, mert a Liverpool csak a napokban jelentkezett be az ecuadori játékosért, viszont Kloppék túllicitálták a londoniakat, így ők kerültek lépéselőnybe.

Brighton & Hove Albion v Newcastle United: Premier League Summer Series
Moises Caisedo Liverpool
Előfordulhat, hogy Moisés Caicedo mégsem lesz a Liverpool játékosa Fotó: Europress/AFP/Tim Nwachukwu

A leendő hatosát kereső Liverpool 110 millió fontot ajánlott Caicedóért, amit a Brighton repesve elfogadott. Igen ám, csakhogy a Chelsea sem tett le a célpontja szerződtetéséről, és további ajánlattal készül, miközben a rivális már az orvosi vizsgálatokra várta Caicedót.

Kérdéses volt, hogy a Chelsea így még reménykedhet-e, de a legfrissebb hírek szerint nemcsak hogy versenyben vannak a Kékek, hanem Caicedo végül náluk köthet ki. Az átigazolási guru, Fabrizio Romano ugyanis arról számolt be, az ecuadori játékos inkább Londonba igazolna, mivel a Chelsea-vel már május végén megegyezett és tartani akarja a szavát.

 

Megváltozott a Liverpool edzőjének az álláspontja

Pénteki sajtótájékoztatóján Jürgen Klopp is megerősítette, hogy a Liverpool megegyezett a Brightonnal az átigazolásról. A Vörösökre nem jellemző, hogy ekkora összegekkel dobálózzanak a játékosokért, így az újságírók a német vezetőedző korábbi nyilatkozataira is rákérdeztek. Arra utaltak, hogy Klopp mindig elítélte a hatalmas költekezést, és áprilisban arról beszélt, a végül a Real Madridhoz igazolt Jude Bellinghamet azért nem vásárolják meg, mert százmillió fontot nem tudnak kiadni egyetlen futballistáért.

– Folyamatosan olyan dolgokról beszélgetünk, amik nem lehetnek a mieink. Nem vagyunk gyerekek. Ha megkérdeznénk egy ötéves gyereket, mit kér karácsonyra, és egy Ferrari lenne a kívánsága, akkor azt válaszolnánk neki, hogy ez nem jó ötlet. Egyrészt túl drága, másrészt úgysem vezethetné. Mi sem igazolhatunk hat játékost a nyáron, főleg nem úgy, ha százmillió fontba kerül mindegyikük. Megvizsgáljuk a lehetőségeinket, és abból dolgozunk, amink van. Mindent megteszünk, hogy megszerezzük, akit szeretnénk és akire szükségünk van, de vannak pillanatok, amikor egyszerűen el kell fogadnunk, hogy elérhetetlen dolgokra vágyunk. Úgyhogy továbblépünk, és mással próbálkozunk – mondta akkor Klopp.

 

Azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, a Liverpool a nyár folyamán váratlanul Fabinhót és Jordan Hendersont is elveszítette, így lépéskényszerbe került.

– Mi továbbra sem vagyunk egy olyan klub, amely megállás nélkül költekezhet, de néhány dolog történt nálunk a nyáron, amire nem számítottunk – húzta alá a BL-győztes szakember, aki azt is elárulta, nem tudja, hogy Caicedo pénteken átesik-e az orvosi vizsgálatokon, és egyelőre abban sem volt biztos, hogy a játékos esetleges megszerzése után lesznek-e további érkezők a Vörösöknél.

Kloppot a sajtótájékoztatón egy 2016-os nyilatkozatával is szembesítették. A sikeredző akkor Paul Pogba világrekordot jelentő 89 millió fontos átigazolása miatt háborgott.

– Amikor már csak az ilyesfajta költekezésről szól a futball, én nem folytatom ezt a munkát, mert a játéknak a közös munkáról kellene szólnia. Más klubok megtehetik, hogy nálunk többet adnak ki egy-egy sztárjátékosért, de én ezt másképp akarom csinálni. Még akkor se követném a példájukat, ha ennyi pénz állna a rendelkezésünkre.

Nos, azóta némiképp módosult Klopp véleménye.

– Minden megváltozott. Tetszik ez nekem? Nem. Rájöttem-e, hogy rosszul gondolkodtam annak idején? Igen. Nem hibáztatok semmit, ilyen lett a piac. Végső soron a klubnak biztosra kell mennie, hogy a rendelkezésünkre álló pénzt a lehető legjobb játékosokra költjük el. Nem álomvilágban élünk, hogy csak rámutatunk egy futballistára, ő pedig a csapatunk tagja lesz. Olykor egy ajtó bezárul, majd egy másik kinyílik. 

A Liverpool a nyáron eddig két játékossal bővítette a keretét, Alexis Mac Allisterért 42 millió eurót csengetett ki a Brightonnak, Szoboszlai Dominikért pedig 70 millió fontot utalt át az RB Leipzignek.

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.