Guardiola: Passzolj már! De Bruyne: Kuss! Videón a City-affér

Ahelyett, hogy triumfálna a Real Madrid elleni kiütéses diadal után, Pep Guardiola magyarázkodni kényszerül. A Manchester City edzője és a csapar karmestere, Kevin De Bruyne csúnyán összeszólalkozott a Real Madrid elleni visszavágó közben. A mindig tökéletességre törekedő Guardiola állítja, immár szent a béke.

Magyar Nemzet
2023. 05. 19. 10:53
Pep Guardiola, Kevin De Bruyne
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan jelenetet rögzítettek a lelátóról a Manchester City–Real Madrid Bajnokok Ligája-visszavágó második félidejében, ami az operatőrök és így a tévénézők figyelmét is elkerülte. Pep Guardiola és csúnyán összeszólalkozott egy voltaképpen ártalmatlan szituációban. Kevin De Bruyne a Real Madrid térfelén cselezésbe bonyolódott és elvesztette a labdát, amit Guardiola nem hagyott szó nélkül, de aztán a belga karmester sem volt rest a válasszal.

Pep Guardiola, Kevin de Bruyne
Guardiola és De Bruyne a meccs után kibékült. Fotó: AFP

– Passzolj már! Passzolj már! – kiabálta Guardiola.

– Kuss! Kuss! – üvöltötte vissza De Bruyne félreérthetetlen karlendítés kíséretében.

Miután az afférról egyértelmű bizonyíték van, Guardiola nem kerülhette ki a magyarázkodást.

– A második félidőben feleslegesen kapkodtunk. Rögtön szünet után előbb Gündogan adta el a labdát, majd Kevin háromszor is, méghozzá teljesen értelmetlenül. Emiatt fölöslegesen sokat kellett rohannunk, miközben az ellenkezőjét kellett volna csinálnunk: tartani a labdát, forgatni a játékot és a kapuja elé szögezni az ellenfelünket. Emiatt nem játszottunk jól. Persze megesik az ilyen, összességében egészen kiválóan játszottunk – mondta Guardiola.

Tegyük hozzá, a Manchester City már az első félidő után 2-0-ra vezetett, uralta a játékot, érdemi változást a második játékrész sem hozott, sima, 4-0-s győzelem lett a meccs vége. De hát Guardiola köztudottan mindig tökéletességre törekszik, amivel a jelek szerint olykor a játékosai idegére megy.

 

Guardiola megkapta, amire várt

 

Kevin De Bruyne nem mondta el a maga verzióját. A kemény és nyílt kritika nyilván azért érintette rosszul a belga klasszist, mert játékintelligencia dolgában neki aztán tényleg nincs szüksége tanácsokra, roppant önzetlen, nem véletlenül adja ő évek óta a legtöbb gólpasszt a Premier League-ben, a 2022–23-as rangsort is ő vezeti 16 gólpasszal.

A mérkőzés végén készült felvételek szerint szent a béke az edző és a játékos között. Az alábbi videó szerint De Bruyne a találkozó után kimondta, amire Guardiola várt: Bocsánat.

Borítókép: Pep Guardiola kioktatása nem tetszett Kevin De Bruynének (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.