Grealish már-már nagyképűen nyilatkozott, Courtois maga alá került

A Manchester City futballistái érthető okokból vidáman nyilatkoztak, miután szerda este 4-0-ra kiütötték a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. A két gólt szerző Bernardo Silva a saját testméretén viccelődött, Jack Grealish pedig arról beszélt, hogy a City megállíthatatlan. A Real kapusa, Thibaut Courtois ugyanakkor nehezen emészti meg a nagy vereséget.

Magyar Nemzet
2023. 05. 18. 9:57
GREALISH, Jack
Manchester, 2023. május 17. Jack Grealish, a Manchester City játékosa bemelegít a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjének Manchester City-Real Madrid visszavágó mérkõzése elõtt a manchesteri Etihad Stadionban 2023. május 17-én. MTI/EPA/Adam Vaughan Fotó: Adam Vaughan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eldőlt, hogy a Manchester City 5-1-es összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe a Real Madrid ellen. A visszavágón aratott 4-0-s győzelemben főszerepet játszott az első két gól szerzője, aki a második találatát fejesből érte el, amin viccelődött is egy keveset a meccs után: – Egész jó volt a fejjátékom, nem igaz? Elég alacsony vagyok, de ezek szerint jól fejelek – jegyezte meg a 173 centi magas portugál az UEFA oldalán, majd komolyra fordította a szót: – Az első találkozó után nem éreztem jól magam, ám ma este meg kellett emberelnem magam a csapatért és a szurkolókért.

SILVA, Bernardo
Beranrdo Silva fontos gólokat szerzett a Real Madrid ellen. Fotó: Adam Vaughan

Madridban két bombagól után 1-1-gyel ért véget az első meccs, Manchesterben viszont az angolok az első pillanattól kezdve lerohanták a Realt, és megmutatták a valódi erejüket. Azt, ami alapján szerint nincs is igazi ellenfelük.

– Nem hiszem, hogy sok csapat képes ezt csinálni a Real Madriddal, de amikor együtt vagyunk és otthon játszunk, megállíthatatlannak érezzük magunkat – árulta el az angol támadó. – Elég megnézni, hogy mit csináltunk a Lipcsével, a Bayern Münchennel és most a Real Madriddal, mindez hihetetlen.

Grealish szavait az eredmények igazolják, a BL egyenes kieséses szakaszában három kiütéses sikert aratott a City: a Szoboszlai Dominikkel és Willi Orbánnal felállt Lipcse 8-1-es, a Bayern 4-1-es, most a Real 5-1-es összesítéssel hajtott fejet Pep Guardiola csapata előtt. A spanyol edzőnek ugyanakkor nem tetszettek Grealish kissé nagyképűen ható szavai, szerinte a futballban nem létezik megállíthatatlan csapat.

Courtois szerint nem volt olyan szerencséjük, mint tavaly

A Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti elismerte, hogy a City jobb volt az együttesénél, és megérdemelten jutott be a döntőbe, amelyben június 10-én Isztambulban az olasz Internazionale vár majd rá. Ezt a Real kapusa, Thibaut Courtois is elismerte, de ő nehezen emésztette meg a nagy különbségű vereséget.

lövése után a labda kifelé pattant a lécről. Az ilyen apró momentumok az előző idényben minket segítettek, most nem – idézte fel a Real legnagyobb esélyét a gólszerzésre Courtois. – Több párharcot kellett volna nyernünk, és nem lett volna szabad hagyni, hogy a középpályán a City begyűjtse a labdákat. Azzal nem lehet meccset nyerni, hogy folyamatosan a labda után rohansz. Nagyon rossz érzés így kikapni, az 1-0 vagy a 2-1 benne van a pakliban, de ezt nehéz megemészteni.

A Real Madrid idén egyedül a spanyol Király-kupát nyerte meg, a City ugyanakkor továbbra is esélyes a triplázásra: a Premier League-ben már a hétvégén bajnok lehet, az angol FA-kupa június 3-i döntőjében pedig a városi rivális Manchester United ellen éppúgy esélyesnek számít, mint egy héttel később az Inter elleni BL-fináléban. 

Borítókép: Jack Grealish nem szerénykedett a Manchester City fölényes győzelme után (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.