Ancelotti felfedte, hogyan hat a madridi jövőjére a City elleni kudarc

Nagyon simán kapott ki a Real Madrid a Manchester City otthonában a Bajnokok Ligája elődöntőjének szerda esti visszavágóján. A címvédő 4-0-s veresége újra felerősítette az edzőkérdés hangjait: Carlo Ancelotti a jövőjéről is beszélt a vereség után.

Magyar Nemzet
2023. 05. 18. 6:30
ANCELOTTI, Carlo
Madrid, 2023. május 8. Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetõedzõje egy madridi sajtóértekezleten 2023. május 8-án, a Manchester City ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában játszott elõdöntõ elsõ mérkõzése elõtti napon. MTI/EPA/EFE/Kiko Huesca Fotó: Kiko Huesca
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyakorlatilag esélye sem volt a Real Madrid csapatának a BL-elődöntő visszavágóján, és a hazai pályán elért 1-1 után végül csak bejött Wayne Rooney párharc előtt adott jóslata: a Manchester City nemcsak legyőzte, hanem megsemmisítette a spanyol sztárcsapatot. A 4-0-s zakóval ugyanis megismétlődött a Real történetének a legsúlyosabb veresége a BL-ben – korábban 2009-ben a Liverpooltól kapott ki a csapat ugyanilyen arányban a nyolcaddöntőben. A negatív rekord beállítása természetesen felvetette Carlo Ancelotti vezetőedző felelősségét, akinek az esetleges távozása már hetek óta téma.

ANCELOTTI, Carlo; GUARDIOLA, Josep
Carlo Ancelotti gratulált Pep Guardiolának a Real Madrid kiesése után. Fotó: Manu Fernández

A tavalyi értékes duplázás, a La Liga és a BL megnyerése után mindkét sorozatban elveszítette a címét a Real Madrid, amely idén mindössze a spanyol Király-kupa megnyerésével vigasztalódhatott. Ez általában nem szokta jóllakatni sem a csapat szurkolóit, sem Florentino Pérez klubelnököt, ezért Ancelotti megkapta a kérdést a sajtótájékoztatón, hogy kételkedik-e abban, hogy kitöltheti a 2024 nyaráig szóló szerződését a csapat élén.

– Ezt senki sem vonja kétségbe, mert az elnök tizenöt nappal ezelőtt teljesen világosan fogalmazott – jelentette ki a válaszában Ancelotti, akit a Marca idézett. A 63 éves olasz edző tehát határozottan arra készül, hogy a következő idényben is ő irányítja a Realt, és később is már a jövő céljaira utalt.

– Most nem volt esélyünk bejutni a döntőbe, viszont jól teljesítettünk az idényben, és a következőben még jobban fogunk – értékelte Ancelotti nemcsak a City elleni visszavágót, hanem a teljes évadot. – A BL-elődöntő siker, mert csak négy csapat jut el idáig, és sokan elbuktak az úton. Természetesen ezzel a Real Madriddal lehet a Bajnokok Ligája-győzelemért küzdeni, tavaly megmutattuk, hogy képesek vagyunk nyerni. Már a jövő évi sikerre koncentrálunk.

Mit gondol a Real Madrid edzője a City sikeréről?

Ancelotti azt udvariasan elismerte, hogy a Manchester City most jobb volt a csapatánál, és megérdemelten jutott be a június 10-én Isztambulban esedékes döntőbe, amelyben az olasz Internazionale lesz az ellenfele.

– Az első félidőben egy nagyobb intenzitással és jobb minőséggel játszó ellenféllel találtuk szembe magunkat – tért rá a meccs elemzésére Ancelotti. – A City fölényben volt, de ez megtörténhet, ahogy tavaly is megesett az egymás elleni elődöntőben. Nem azt csináltuk a pályán, amit elterveztünk, de nincs emiatt dráma. Ez nem hozzáállás kérdése volt, egyszerűen jobb csapat ellen veszítettünk. A City megérdemelten jutott be a döntőbe, akárcsak mi tavaly.

Most már csak az a kérdés, hogy a Real 2022-es teljesítményéhez hasonlóan a City is fel tudja-e tenni a pontot az i-re a fináléban.

Borítókép: Carlo Ancelotti biztos benne, hogy folytathatja a munkát a Real Madrid élén (Fotó: MTI/EPA/EFE/Kiko Huesca) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.