Guardiola bukott elnökkel és arab milliárdossal ült tort a Real kiütése után

Pep Guardiola a belső körével ünnepelte a Real Madrid ellen szerda este aratott 4-0-s győzelmet a Bajnokok Ligája elődöntőjének a visszavágója után. A Manchester City spanyol edzője a klub stadionjának privát helyiségében nevetve mutatta kezével a négyest, amit a Real kapott. Ezzel a barcelonai múltját sem tagadta meg.

Magyar Nemzet
2023. 05. 18. 7:10
GUARDIOLA, Josep; SILVA, Bernardo
Manchester, 2023. május 17. Pep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje örül játékosa, Bernardo Silva elsõ gólja után a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjének Manchester City-Real Madrid visszavágó mérkõzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2023. május 17-én. MTI/AP/Jon Super Fotó: Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sima győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe a Manchester City, amely végül 5-1-es összesítéssel búcsúztatta a címvédő Real Madrid csapatát. Pep Guardiola együttese ezzel visszavágott a tavalyi elődöntőben elszenvedett vereségért a spanyol klubnak, amit a meccs után elit társaságban ünnepelt meg.

A meccs után készült alábbi fotón Guardiola mellett többek között a testvére, Pere, a 2019-es argentin elnökválasztást elveszítő Mauricio Macri és a Manchester City arab milliárdos elnöke, Khaldoon Al Mubarak látható, amint mindannyian négyest mutatnak az ujjaikkal – bizony, ennyit kapott a Real Manchesterben.

Guardiola a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón sem leplezte az örömét, és utólag azt is elismerte, hogy fűtötte a bizonyítási vágy a Realtól elszenvedett tavalyi vereség miatt.

– Így volt a legjobb, nagyszerű meccset játszhattunk a Real Madrid ellen az elődöntőben – lelkendezett Guardiola a Marca hasábjain. – Erre a sorsolásra vágytam, mert a tavalyi kiesést olyan nehéz volt elfogadni, hiszen tele voltunk energiával. Akkor azt mondták, hogy egyes játékosaink semmit sem érnek, sőt jellemtelenek… Ott volt bennünk az emiatt érzett düh, és bizonyítottuk, hogy hihetetlen magas ennek a csapatnak a szintje.

Guardiola: Nem elvárás a BL-győzelem

A Manchester City eddig négyszer nyerte meg a Premier League-et Guardiola 2016-os érkezése óta, és közel van az ötödik bajnoki aranyérem is, de visszatérő kritika, hogy a BL-ben nem sikerült a csúcsra érnie a spanyol edzőnek. Ami azt illeti, nemcsak a Cityvel, hanem a Barcelona óta a Bayern Münchennel sem. Guardiola legutóbb 2011-ben nyerte meg a BL-t a katalán csapattal, amit sokszor a szemére vetnek.

GUARDIOLA, Josep
Pep Guardiola visszavágott a tavalyi vereségért a Real Madridnak. Fotó: Jon Super

– Nincsen olyan elvárásom, hogy minden évben meg akarom nyerni a BL-t – jelentette ki Guardiola. –  Amikor azt mondják, hogy kudarcot vallottunk, mert nem nyertük meg a BL-t, azzal azt állítják, hogy az ellenfél nem volt erős. Nem lehet mindig mindent megnyerni, az a fontos, hogy meg kell próbálni. És egy nap eljön a pillanat. Ha elérjük a döntőt, egyszer meg is nyerjük majd. Én barcás vagyok, ezt mindenki tudja jól, és a Barcelona is elvesztett három döntőt. Az a fontos, hogy ott vagyunk a fináléban.

Az ugyanakkor most egyértelmű csalódás lenne, ha a City újra elveszítené a döntőt. 2021-ben a Chelsea elleni vereség is fájó volt, de most az olasz Internazionale ellen egyértelmű esélyesnek tartják Guardiola csapatát, még a másik elődöntő vesztese, az AC Milan edzője, Stefano Pioli is kijelentette ezt.

A BL-döntőt június 10-én Isztambulban rendezik a City és az Inter részvételével.

Borítókép: Pep Guardiola újra döntős a Manchester Cityvel a BL-ben (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.