A Milan vesztes edzője búcsúképpen jól leszólta az Intert

Nemhogy fordulatot, még izgalmat sem hozott a visszavágó az Internazionale–Milan párharcban a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Az Inter Lautaro Martínez góljával másodszor is nyert, és 3-0-s összesítéssel jutott tovább. Simone Inzaghi, a kék-feketék vezetőedzője nem akart választani, hogy a Real Madrid vagy a Manchester City lenne a jobb rivális a fináléban. Kollégája, Stefano Pioli felelt helyette erre a kérdésre, kissé udvariatlanul: mindegy is, mindenképpen az ellenfél lesz a döntő esélyese.

Magyar Nemzet
2023. 05. 17. 6:36
Stefano Pioli, a Milan edzője
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lautaro Martínez gólja vetett véget a Milan reményeinek. Az Internazionale világbajnok argentin csapatkapitánya a 74. percben közelről mattolta Maignant, amivel összességében már három gólra növelte az Inter előnyét. Nem mintha addig lett volna esélyük a piros-feketéknek: a városi rivális kék-feketék végig kézben tartották a találkozót. Lautaro Martínezben a világbajnokság emlékét csalta elő a siker. 

Lautaro Martínez, Inter-Milan
Világbajnokság után Bajnokok Ligája. Lautaro Martínez az Aranylabdát is megalapozhatja (Fotó: AFP)

– Hasonlót éltem át a katari világbajnokságon. Ha egységes a csapat, akkor a meccseken is a legjobb formáját hozza. Minden mérkőzésen a legjobbat akarom nyújtani, hogy segítsem a csapattársaimat. Tudtuk, hogy bejuthatunk a döntőbe, és ma teljesítettük a feladatunkat – nyilatkozta a meccs után boldogan a visszavágó gólszerzője.

– Csak a következő napokban fogjuk majd fel, mit is vittünk véghez. Beteljesült álom ez a siker, de mindig is hittünk benne. Hihetetlen úton mentünk végig a BL-ben, hatalmas öröm, hogy az elődöntőben mindkétszer megnyertük a derbit – mondta elégedetten Simone Inzaghi, az Internazionale vezetőedzője.

Természetesen szóba került a döntő is, Simone Inzaghi illedelmesen felelt kérdésre, hogy a Real Madridot vagy a Manchester Cityt látná szívesebben ellenfélként.

– A Real Madrid és a Manchester City Európa két legjobb csapata, örülünk, hogy közülük kerül ki az ellenfelünk a döntőben. Nézem a szerda esti meccsüket, de nem tudnám megmondani, melyikük ellen lenne jobb játszani a fináléban.

Inzaghi okkal méltatta az Inter menetelését a Bajnokok Ligájában. A csapat a Bayern München mögött, a Barcelonát megelőzve jutott tovább a C csoportból, igaz, utána a könnyebb ágra került, két portugál klub, a Porto és a Benfica kiverésével jutott be az elődöntőbe.

A Milan is második volt a csoportjában a Chelsea mögött, az egyenes kieséses szakaszban aztán a Tottenhamet és a Napolit búcsúztatta. Ezek után csalódás, hogy a városi rivális állta az útját.

– A játékosaim mindent beleadtak mindkét mérkőzésen, de az Inter megérdemelte a győzelmet. Természetesen bíztunk benne, hogy bekerülhetünk a döntőbe, csalódottak vagyunk, hogy ez nem sikerült. Nagyon sokat tanultunk abból, amit átéltünk – értékelt Stefano Pioli, a Milan mestere.

Pioli is megkapta a kérdést, mit vár a finálétól, s bizony fogalmazhatott volna kicsit udvariasabban.

– Mindenképpen a Manchester City–Real Madrid párharc nyertese a döntő esélyese – szólta le Pioli akaratlanul is az Intert.

Piolinak persze kisebb gondja is nagyobb a BL-döntőnél. A Milan három fordulóval a zárás előtt csupán az ötödik helyen áll az olasz bajnokságban, a Serie A-ban, s négy pont a hátránya a Lazio mögött. Kisebb csoda kellene a BL-indulást érő negyedik hely eléréséhez. S ha ez nem sikerül, akkor a 2019-ben a Milan élére kinevezett vezetőedzőt minden bizonnyal menesztik. 

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó: Internazionale–AC Milan 1-0, gólszerző: Lautaro Martínez (74.). A döntőbe jutott: Internazionale (3-0-s összesítéssel). A másik ágon a Manchester City–Real Madrid visszavágót ma játsszák 1-1-es állásról.

Borítókép: Stefano Pioli, a Milan edzője az idény végén elvesztheti az állását (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.