Walker Viniciusnak: Ne csinálj belőlem mémet, haver!

Kyle Walker többször bizonyította, nem unalmas figura. Most éppen a Manchester City–Real Madrid Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágójának feszült készülődésébe csempészett némi kedélyességet. Az angol válogatott hátvéd felelevenítette a múlt heti madridi meccset s annak két jelenetét, előbb amikor Vinícius esernyőcsellel akarta átemelni a labdát, majd a találkozó lefújása után az összeölelkezésüket. Kyle Walker azt is elárulta, mit mondott Viníciusnak akkor.

Magyar Nemzet
2023. 05. 16. 19:15
Vinícius, Kyle Walker
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Át akarta emelni fölöttem a labdát, így akart kicselezni… A meccs után odamentem hozzá, megöleltem, s mondtam neki, haver, ne próbálkozz még egyszer ezzel, mert nem akarok mém lenni! – Kyle Walker, a Manchester City angol válogatott hátvédje ekképpen elevenítette föl a Bajnokok Ligája-elődöntő madridi első felvonása utáni jelenetet, amikor összeölelkezett Viníciusszal, majd jót nevettek.

Kyle Walker, Vinícius
Kyle Walker és Vinícius párharca Madridban Fotó: Thomas Coex

Íme, a jelenet videón:

Kyle Walker továbbá védelmébe vette a Real Madrid sztárját, akit rendre kikezd a közönség, ha idegenbe látogat, mert úgy tartják, a brazil játékos kihívóan viselkedik.

– Nem igaz, hogy provokatív játékos, egyszerűen csak győzelemre akarja vezetni a csapatát. Nem szövegel, a játéka beszél önmagáért. Futballistaként semmi se akarjunk elvenni tőle. Topjátékos – dicsérte Kyle Walker a brazilt.

Kyle Walker lenne a világ leggyorsabb labdarúgója?

Az angol hátvéd azért üzent is a Real csatárának. A keddi sajtótájékoztatón azzal büszkélkedett, hogy noha már 32 éves, az egyik edzésen 37,5 km/órás végsebességet mértek nála. Nos, van okunk kételkedni ebben az adatban. Több lista létezik, amely lajstromozza a leggyorsabb labdarúgókat . Valamennyi lista élcsoportjában az alábbi játékosokat találjuk: Alphonso Davies (Bayern München), Adam Traoré (Barcelona), (Manchester City), Achraf Hakimi (PSG), Mohamed Szalah (Liverpool). Abban valamennyi forrás megegyezik, hogy egyetlen futballista sem haladja meg a 37 km/órát…

 

S persze a végsebesség nem minden. A dinamika, az első néhány lépés mindent eldönt, ahogy azt Kyle Walker is megtapasztalhatta Madridban…

A visszavágó még hátravan. Nem csak a Real Madrid és a Manchester City, de Kyle Walker és Vinícius között is.

Borítókép: Kyle Walker és Vinícius üdvözli egymást a madridi meccs után (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.