A 350 millió euróért bevásároló „arab Real Madrid” felsült egy üzbég klub ellen

Bemutatkozott Neymar az ázsiai Bajnokok Ligájában, de nem volt benne sok köszönet. A PSG-ből Szaúd-Arábiába igazolt brazil futballsztár csapata, az al-Hilal szegényes, 1-1-es döntetlennel kezdett az üzbég Navbahor Namangan ellen az ázsiai BL csoportkörének első fordulójában. Különösen érdekes ez annak fényében, hogy az al-Hilal több mint 350 millió eurót költött új játékosokra a nyáron, egyik új szerzeménye szerint pedig olyan a klub az arab világban, mint a Real Madrid Európában.

2023. 09. 19. 7:52
Saudi League - Al Hilal vs Al Riyadh
epaselect epa10863252 Al Hilal player Neymar celebrates after assisting in the 4-0 goal during the Saudi League match between Al Hilal and Al Riyadh at Prince Faisal bin Fahd Stadium in Riyadh, Saudi Arabia, 15 September 2023. EPA/STRINGER Fotó: STRINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaúdi klubok lerabolták a nyáron az európai topligákat, korábban írtunk róla, hogy ebben az évszázadban az összes BL-győztes csapat adott el labdarúgókat az arab országba a nyáron. A nagybevásárlásban az al-Hilal az élen járt, amely kilencvenmillió eurót fizetett megszerzéséért a PSG-nek, összességében pedig több mint 350 milliót költött.

Saudi League - Al Hilal vs Al Riyadh
Neymar nem lehetett büszke az első ázsiai BL-meccse végén. Fotó: STRINGER

Az új szerzemények közül Neymar mellett Malcom (60 millió), Rúben Neves (55 millió) és Alekszandar Mitrovics (52 millió) is pályán volt az üzbég Navbahor Namangan elleni meccsen, de nem tudták sikerre vezetni csapatukat. A gól nélküli első félidő után a vendég Navbahor szerzett vezetést, amelyet óriási meglepetésre meg is tartott egészen a hosszabbításig, ekkor azonban már a 100. percben egyenlített az al-Hilal Ali Al Bulayhi góljával.

Az új sztárok közül Szergej Milinkovics-Szavics (40 millió), Kalidou Koulibaly (23 millió) és Bono (21 millió) nem szerepelt az al-Hilalban, de így is kellemetlen lehetett az 1-1-es döntetlen. A szaúdi klub játékoskeretének értéke jelenleg 258 millió euró, a pontot csenő üzbég csapaté mindössze tízmillió.

Ilyen lenne az arab Real Madrid?

Érdekesség, hogy a szerb válogatott Mitrovics azzal magyarázta, hogy a Premier League-es Fulhamet otthagyta a szaúdiak kedvéért, hogy végre topcsapathoz igazolhatott. – Az al-Hilal egy kicsit olyan, mint a Real Madrid Európában, nagyon boldog vagyok itt, és címeket akarok nyerni – jelentette ki a csatár.

Ugyancsak az ázsiai BL-ben az al-Ittihad a kisebb sérüléssel bajlódó nélkül is 3-0-ra legyőzte az üzbég AGMK Olmaliqot. Így is lehet.

Borítókép: Neymar csapata nem kezdett jól az ázsiai BL-ben (Fotó: EPA/STRINGER)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.