A Manchester City is kinézte magának Lisztes Krisztiánt

Frankfurtban már készülnek Lisztes Krisztián érkezésére. A tizennyolc éves magyar labdarúgó 2024 nyarán csatlakozik a német élvonalbeli csapathoz, a megállapodás értelmében pedig a Ferencváros érdeke, hogy Lisztes minél többet pályán legyen a 2023/24-es idényben. A Frankfurter Rundschau szerint a futballista iránt több sztárklub, köztük a Bajnokok Ligája-címvédő Manchester City is érdeklődött.

2023. 09. 12. 14:09
Lisztes Krisztián, MLSZ
Budapest 20230506 Labdarúgás 2023 NBI NB1 OTP Bank Liga Ferencváros FTC Kisvárda Fotó Török Attila Nemzeti Sport ifj Lisztes Krisztián öröm Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csiszolatlan gyémántként jellemzi a Frankfurter Rundschau Lisztes Krisztiánt. A Ferencváros fiatal labdarúgója érdekli a frankfurtiakat, hiszen 2024 nyarán csatlakozik az Eintracht Frankfurt keretéhez. A német lap szerint a BL-címvédő Manchester City, valamint az AC Milan, a Juventus és a Borussia Dortmund is érdeklődött a tizennyolc éves Lisztes Krisztián iránt.

Lisztes Krisztián Frankfurt nem Manchester City
Lisztes Krisztián egyelőre nem a Manchester City, hanem az Eintracht Frankfurt játékosa lesz (Fotó: X/Eintracht Frankfurt)

Tekintélyes névsor, s a frankfurtiak büszkének érezhetik magukat, hogy valamennyi klubot megelőzték a versenyfutásban. Igaz, a Nemzeti Sport úgy tudja, hogy az Eintracht két legnagyobb riválisai közé egy-egy angol és német klub tartozott, s előbbi nem a Manchester City volt.

Pénzügyi részletek is kiderültek a Ferencváros és az Eintracht Frankfurt megállapodásáról: Lisztesért legalább 4,5 millió eurót kap a magyar bajnokcsapat, ám ez az összeg Kubatov Gábor, az FTC klubelnökének elmondása alapján egészen 10,9 millió euróig emelkedhet.

Fontos, hogy a Ferencvárosnak üzleti érdeke, hogy Lisztes minél több lehetőséget kapjon az új vezetőedzőtől, Dejan Sztankovicstól, a zöld-fehérek várható bevétele minden egyes mérkőzéssel növekszik, amelyen a fiatal támadó pályára lép.

Borítókép: Lisztes Krisztiánt várhatóan sokat látjuk idén a pályán a Fradiban (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.