Lisztes Krisztián iránt több csapat érdeklődött, ez döntött a Frankfurt javára

Ezen a héten jelentette be a Ferencváros és az Eintracht Frankfurt, hogy 2024 nyarától Lisztes Krisztián a német klub játékosa lesz. A tizennyolc éves futballista édesapja, idősebb Lisztes Krisztián elárulta, hogy több csapat is érdeklődött fia iránt.

Forrás: Ripost2023. 09. 09. 14:34
Lisztes Krisztián Frankfurt
Fotó: X/Eintracht Frankfurt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lisztes Krisztián még egy évet játszik a Ferencvárosban, 2024 nyarától pedig már a német Bundesliga, közelebbről az Eintracht Frankfurt várja tárt karokkal. A tizennyolc éves játékos a családban már a második, aki a német élvonalba igazol, édesapja, idősebb Lisztes Krisztián a VfB Stuttgart, a Werder Bremen és a Borussia Mönchengladbach játékosa is volt.

Lisztes Krisztián
Lisztes Krisztián egy idényt még az NB I-ben játszik (Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Kovács Tamás)

A büszke édesapa a Ripostnak értékelte fia klubváltását.

– Olyan üzletet sikerült kötniük, amiben a Fradi, Krisztián és a Frankfurt is jól járt. Ilyenre szokták azt mondani, tökéletes üzlet született – fogalmazott a korábbi középpályás, aki 2004-ben, brémai színekben bajnoki címet és kupagyőzelmet is ünnepelhetett.

A fiatalabbik Lisztes érthető módon több csapat figyelmét is felkeltette kiváló tavaszi teljesítményével, elvégre azok után, hogy az ősszel még a másodosztályú Soroksárban szerepelt kölcsönben, a szezon második felében Ryan Mmaeéval holtversenyben a Ferencváros legeredményesebb futballistája volt öt találatával.

– A Frankfurt volt a legkitartóbb, rajtuk éreztük igaztán, hogy szeretnék Krisztiánt a soraikban tudni. Több érdeklődés is volt iránta, azok inkább olyan tapogatózó megkeresések voltak. Szerintem a fiam a legjobb döntést hozta meg, ötéves szerződést kötött – fogalmazott a korábbi 49-szeres válogatott középpályás.

Ifjabb Lisztes Krisztián a felnőtt nemzeti csapatban még nem mutatkozhatott be, egyelőre nem küldött neki meghívót, ugyanakkor az U21-es csapatban, Gera Zoltán kezei alatt már szokja a válogatott légkörét. Ha az eddigi fejlődési íve nem törik meg, aligha kérdéses, hogy inkább előbb mint utóbb az A-válogatottnál is szóba kerül Lisztes, de vajon melyik poszton jelenthet hosszú távú megoldást?

– Mindkét szélen szeret játszani, és onnan befelé húzódva lőni vagy passzolni, de a csatársor kilences pozíciója sem áll messze tőle – mondta fiáról idősebb Lisztes Krisztián. Rossi válogatottja egyelőre főként az utóbbi pozícióban keres hosszú távú megoldást visszavonulása után.

Borítókép: Apja és fia, a két Lisztes Krisztián a Frankfurt mezével (Fotó: X/Eintracht Frankfurt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.