Lisztes Krisztián frankfurti szerződése körül van egy nagy kérdőjel

Jó ideje már tudtuk, az Eintracht Frankfurt futballcsapata kinézte magának Lisztes Krisztiánt, és kedden este hivatalos lett, hogy a Ferencváros és a német klub megegyezett egymással. A 18 éves játékos 2024 nyarától lesz a frankfurtiak játékosa. Azt, hogy Lisztes eladásából mennyit kasszírozott a Fradi, a felek nem hozták nyilvánosságra. Az Eintracht Frankfurt sportigazgatója, Timmo Hardung ugyanakkor szép szavakkal beszélt a játékosról.

2023. 09. 06. 8:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 18 éves Lisztes Krisztián öt évre írt alá az Eintracht Frankfurt csapatához, 2024 nyarán távozik az FTC-től, és 2029-ig köti a szerződése a németekhez. A vételára egyik klub hivatalos kommunikációjában sem szerepel, de korábban tízmillió euró fölötti összegről is lehetett olvasni a sajtóban. Az átigazolási ügyekben mértékadó Transfermarkt adatbázisában is csak egy kérdőjel szerepel abban a sorban, amely a frankfurti szerződését rögzíti.

Lisztes Krisztián
Lisztes Krisztián a litván Zalgiris ellen. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A portál a legutóbbi, június 7-i „álláspontja” alapján csak 600 ezer euróban határozta meg Lisztes piaci értékét, de ezzel nagyon alábecsüli, hiszen a fiatal játékos remekül mutatkozott be a Ferencváros csapatában. Az Eintracht honlapja is emlékeztet rá, hogy 2022 májusában mindössze 17 évesen és nyolc naposan debütált a magyar bajnokságban. A 2022/23-as szezonban kilenc bajnoki mérkőzésen öt gólt és egy gólpasszt jegyzett, s megszerezte első hazai bajnoki címét. A Magyar Labdarúgó-szövetség „Az év felfedezettjének” választotta, jelenleg pedig UEFA Európa Konferencia-ligában futballozik a Ferencvárossal. 

„Lisztes kiemelkedően tehetséges játékos”

Az Eintracht Frankfurt honlapján Timmo Hardung szép szavakkal nyilatkozott Lisztesről:

– Nagyon várjuk, hogy a következő szezonban Lisztes Krisztián már a csapatunk tagja legyen – szögezte le a sportvezető, aki Lisztest olyan dinamikus és technikás, több poszton is bevethető játékosnak nevezte, aki nemcsak gólveszélyes, a csapattársait is képes gólhelyzetbe hozni.

Timmo Hardung beszélt arról is, hogy Lisztes az elmúlt hónapokban a figyelmük középpontjába került, és örülnek, hogy személyében egy kiemelkedően tehetséges játékost sikerült megszerezniük. Biztosak benne, hogy a Ferencvárosban tovább fejlődik, így érkezik meg a jövő nyáron Frankfurtba, ahol szép jövő vár rá.

Gyanítjuk, azzal, hogy aláírta a szerződését az Eintracht Frankfurthoz, kedd este labdába sem kellett rúgnia, a Transfermarktnál hamarosan emelkedik majd a piaci értéke…

Borítókép: Lisztes Krisztián öt évre írt alá az Eintracht Frankfurthoz (Forrás: Twitter/Eintracht Frankfurt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.