Sztankovics és a luxusapartmanok – meglepő dolgok a FTC új vezetőedzőjéről

A Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője, a szerb Dejan Sztankovics 103-szoros válogatott – Jugoszlávia, Szerbia és Montenegró, valamint Szerbia nemzeti csapatában is szerepelt –, klubszinten pedig az Internazionale együttesével 2010-ben BL-t és klubvilágbajnokságot nyert. Sztankovics azonban üzletemberként is ismert, luxusapartmanokat épít, emellett pedig folyamatosan jótékonykodik – derül ki a Világgazdaság összeállításából.

2023. 09. 06. 12:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dejan Sztankovics eddig még nem látott modern, fényűző lakó- és kereskedelmi épület építésébe fogott Belgrádban. A Slavija tér és környéke évtizedekig lehangoló képet nyújtott a romos házaival, most azonban a főváros egyik legszebb, legrendezettebb része lesz. Sztankovicsék cége negyedszázados iparági tapasztalattal rendelkezik, korábbi munkáik New York, London és Párizs szellemiségét idézik meg, a projekt végső részleteiről pedig nemzetközi zsűri döntött, amelyben a világhírű amerikai egyetem, a Harvard egyik professzora is helyet kapott.

Sztankovics
Dejan Sztankovics edzőként is jól bánik a labdával Fotó: Europress/AFP/Emmanuele Mastrodonato

A komplexumban a 200 apartman mellett üzletek és irodák is helyet kapnak, de lesz benne spa- és wellnessközpont, étterem, játszótér, valamint rengeteg garázs is. Az Informer emlékeztet arra, hogy Sztankovicsék nem csak üzleti céllal használják a Maison Royale néven ismert vállalkozásukat, mert amikor az elmúlt 120 év legnagyobb esőzései következtében kialakult árvíz elöntötte a Belgrádhoz közeli Obrenovac települést,  majdnem egymillió euróból (387,83 millió forint) oldották meg 28 család lakhatását. Az immár Budapesten, a Ferencváros csapatánál edzősködő Sztankovics ezzel komoly elismerést vívott ki magának.

Sztankovicsék ilyen lakásokat építenek:

Forrás: The Maison Royale

Sztankovics a koszovói szerbeket sem hagyta magukra, házakat épített és segélyszállítmányokat küldött nekik, sőt, személyesen is meglátogatta őket. A koronavírus-járvány kitörését követően előbb lélegeztetőgépeket szerzett, majd több mint 200 ezer euró (77,56 millió forint) értékben adományozott egészségügyi felszereléseket egy klinikának.

Sztankovics: A tisztelet mindennél fontosabb

Dejan Sztankovics a Fradi Médiának adta első magyarországi interjúját.

– Talán fiatal edző vagyok, de a régi iskolát követem, azaz számomra a tisztelet mindennél fontosabb. Tisztelni kell a klubot, az elnököt, a sportigazgatót, az ügyvezetőt, a játékosokat, a társakat és persze nagyon tisztelni kell a szurkolókat, hiszen a játék értük van. A tiszteletnek az öltözőn belül is meg kell lennie, ez elengedhetetlen. Mindenkinek tisztelnie kell a másikat, mert az egység csak így alakulhat ki. Amikor ez mind megvan, akkor leszünk igazán erősek. Én ebben hiszek, ez visz előre – mondta a tréner az edzői hitvallásáról.

A Világgazdaság cikke ITT olvasható el.

Borítókép: Dejan Sztankovics üzletemberként is ismert (Forrás: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.