Djokovics dalra fakadt, előtte kizavart egy nézőt

Kedden már negyeddöntőket rendeztek a US Openen. A nők között a hazaiak nagy reménysége, Coco Gauff, a férfiak versenyében a huszonháromszoros Grand Slam-bajnok Novak Djokovics jutott először a legjobb négy közé. Djokovics ezzel megdöntötte Roger Federer csúcsát, negyvenhetedik GS-elődöntőjét játszhatja.

2023. 09. 05. 23:28
FRITZ, Taylor; DJOKOVIC, Novak
New York, 2023. szeptember 5. A szerb Novak Djokovic az amerikai Taylor Fritz elleni játszma közben az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntõjében a New York-i Flushing Meadowsban 2023. szeptember 5-én. MTI/AP/Seth Wenig Fotó: Seth Wenig
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics nem tudja abbahagyni a rekordok újraírását. A szerb teniszező idén négyből négy Grand Slam-tornán játszhat elődöntőt, a US Open sem marad ki a sorból. A Taylor Fritz ellen három játszmában megnyert meccsel Djokovics negyvenhetedik alkalommal jutott Grand Slam-elődöntőbe, a korábbi csúcsot negyvenhattal tartotta.

Novak Djokovics US Open
Novak Djokovics sima győzelmet aratott Taylor Fritz ellen (Fotó: MTI/AP/Seth Wenig)

Igazából egy percig sem volt kérdéses, hogy Djokovics le fogja győzni amerikai ellenfelét, a szerb ezúttal nem kezdett olyan lassan, mint Györe László ellen, 6:1-gyel húzta be az első játszmát.

A következő két szett szorosabban alakult, de úgy tűnt, semmi sem zökkentheti ki Djokovicsot. Már csak két játék hiányzott neki a továbbjutáshoz, amikor az egyik néző belekiabált a labdamenetbe. Djokovics kizavarta a nézőt, de a szerváját elveszítette.

S hogyan reagált erre a helyzetre? Azonnal újra brékelte Fritzet, majd kiszerválta a mérkőzést. A közönség természetesen az amerikai játékosnak szurkolt, de ezen Djokovics sem lepődött meg, sőt elárulta, hogy ebből energiát merít. Az elődöntőben is juthat neki hasonló energia, hiszen mindenképp hazai játékos, Frances Tiafoe vagy Ben Shelton ellen játszik majd.

Novak Djokovics ismert és titkos tehetsége

Az új rekordra Djokovics úgy reagált, hogy felidézte gyermekkora nehézségeit, és hálát mondott azoknak, akik lehetővé tették, hogy kibontakozzon a tehetsége, elsősorban a szüleinek, akik ott voltak a lelátón.

S mindamellett, amit a teniszütővel tud, Djokovics az Arthur Ashe Stadionban még egy rögtönzött koncerttel is szórakoztatta a nagyérdeműt.

Az amerikaiak is örülhettek

Egy női negyeddöntőt is lejátszottak már, s az még simábban alakult, mint Djokovics meccse. Jelena Ostapenko az előző fordulóban, a világelső Iga Swiatek legyőzésével megmutatta, hogy miért nyert Grand Slam-tornát, ezúttal, Coco Gauff ellen pedig azt, hogy ő maga miért nem járt sosem közel a világelsőséghez. A rapszodikus lett lány alig találta el a pályát, Gauff szinte besétált az elődöntőbe.

Az amerikaiak nagy reménysége példaképe, Serena Williams 2001-es menetelése óta az első amerikai tinédzser, aki elődöntőbe jutott a hazai Grand Slam-tornáján.

US Open

Férfi egyes, negyeddöntő
Djokovics (szerb, 2.)–Fritz (amerikai, 9.) 6:1, 6:4, 6:4

Női egyes, negyeddöntő
Gauff (amerikai, 6.)–Ostapenko (lett, 20.) 6:0, 6:2

Borítókép: Novak Djokovics nem mindennel volt elégedett (Fotó: MTI/AP/Seth Wenig)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.