Justin Bieber és Barack Obama egy szintre került

A felső ágon már kialakult a nyolcaddöntők párosítása a US Open női egyes versenyében. A világelső Iga Swiatek legjobb barátnőjének sem kegyelmezett, a tavalyi wimbledoni bajnok Jelena Ribakina viszont kiesett. A hazaiak nagy reménysége, Coco Gauff ismét szetthátrányból fordított, ezúttal nem Barack Obama, hanem Justin Bieber vigyázó szemei előtt. Gauff következő ellenfele a három és fél éves kihagyás után visszatért Caroline Wozniacki lesz.

2023. 09. 02. 9:25
Justin Bieber Coco Gauff meccsén
US Open tenisz 2023 Fotó: GC Images/Gotham
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Coco Gauff ismét bajba került. A végső győzelemre is esélyesnek tartott amerikai tinédzser az első forduló után a harmadikban is elveszítette az első játszmát, ezúttal a belga Elise Mertens ellen. Gauff azonban ismét fordított, többek között abból nyert inspirációt, hogy kedvenc előadója, Justin Bieber is szurkolt neki a lelátóról. Gauff következő ellenfele a két gyermek szülése után visszatért Caroline Wozniacki lesz. Iga Swiatek simán továbbjutott, Jelena Ribakina kiesett a harmadik fordulóban.

Coco Gauff
Justin Bieber és Barack Obama kedvence
Coco Gauff vonzza a hírességeket New Yorkban, Michelle és Barack Obama után Justin Bieber is neki szorított (Fotó: AFP/Corey Sipkin)

Coco Gauff az első fordulóban balhés meccsen fordított a játékot lassító Laura Siegemund ellen, aztán az orosz szupertehetség, a tizenhat éves Mirra Andrejeva nem tudott játszmát elvenni a nála három évvel idősebb amerikaitól. A harmadik fordulóban viszont ismét gondba került Gauff: a korábbi Australian Open-elődöntős Elise Mertens 6:3-ra megnyerte ellene az első szettet.

Az amerikai játékos természetesen élvezte a közönség támogatását. A széksorokban helyet foglalt a kanadai énekes Justin Bieber, valamint felesége, Hailey is, akárcsak a Miami Heat kiváló kosárlabdázója, Jimmy Butler.

Justin Bieber a férfiak között nyolcaddöntőbe jutott Frances Tiafoe-val is lepacsizott.

Gauffnak minden támogatás sokat jelentett, de Justin Bieber jelenléte mindenki másénál többet. Az amerikai tinédzser kiegyenlített, majd a döntő játszmát már 6:0-ra nyerte meg Mertens ellen.

Párhuzam Barack Obama és Justin Bieber között

– Úgy voltam vele, hogy nem veszíthetek Justin Bieber előtt. Szerintem játékot sem veszítettem, miután megláttam, hogy itt van – mondta Gauff, a lelkes rajongó, aki azt is elárulta, valószínűleg Bieber összes számát fel tudná sorolni.

Az amerikai teniszező az első forduló után is nagyon hasonlóan nyilatkozott, amikor a korábbi amerikai elnök, Barack Obama és felesége, Michelle szurkolt neki.

Hogy a következő fordulóban ki jelenthet inspirációt Gauffnak a lelátóról, azt még nem tudni, az viszont biztos, hogy ellenfele a US Open kétszeres döntőse, Caroline Wozniacki lesz, aki 2020 elején bejelentett visszavonulása után két gyermeknek is életet adott, néhány hete azonban visszatért, s úgy tűnik, hamar visszatért a csúcsformája közelébe.

– Amikor visszavonult, arra gondoltam, hogy bárcsak játszhattam volna ellene. Most ez a kívánság valóra válik – tekintett a párharc elé Gauff.

Wozniacki úton a csoda felé?

Wozniacki maga is a közönség kedvencei közé tartozik, részben amiatt, mert közismerten jó barátnője a tavaly visszavonult Serena Williams. A dán teniszező tavaly a helyszínen figyelte az amerikai klasszis búcsúversenyét.

– Akkor csak azért jöttem, hogy támogassam a barátomat az utolsó versenyén. A visszatérésen viszont egyáltalán nem gondolkoztam még akkor, azt próbáltam kitalálni, hogyan fogok megbirkózni két gyermekkel – idézte fel Wozniacki.

A korábbi világelső egy másik nagy visszatérő, Jennifer Brady ellen fordított a harmadik fordulóban. Az amerikai játékos 2021-ben döntőt játszott az Australian Openen, az elmúlt két évben viszont sérülései miatt szinte egyáltalán nem teniszezhetett.

Wozniacki kétszer vívott döntőt a US Openen, többször, mint bárki más a versenyben maradt női játékosok közül. 2014-ben Serena Williamstől kapott ki, míg 2009-ben a belga Kim Clijsterstől, aki néhány héttel korábban tért vissza édesanyaként a visszavonulásból. A tenisztörténelem megismételheti önmagát. 

Swiatek nehéz meccsei

A Wozniacki-csodához persze Gauffnak és jó néhány további teniszezőnek is lesz még néhány szava. A címvédő és világelső Iga Swiatek idén is magabiztosan menetel, a Kaja Juvan elleni harmadik körös meccse csak érzelmileg volt nehéz számára, mert a legjobb barátnőjére mért súlyos vereséget (6:0, 6:1). A nyolcaddöntő viszont már teniszszakmailag is komoly kihívás elé állíthatja a lengyel kiválóságot, ugyanis a lett Jelena Ostapenko eddig mindhárom egymás elleni összecsapásukat megnyerte.

Meglepetésre kiesett a tavaly wimbledoni bajnok, Jelena Ribakina a román Sorana Cirstea ellen búcsúzott. Igaz, a kazah teniszező még így is jobban szerepelt New Yorkban, mint tavaly, amikor friss Grand Slam-bajnokként már az első körben kikapott.

US Open, női egyes, harmadik forduló

Swiatek (lengyel, 1.)–Juvan (szlovén) 6:0, 6:1
Ostapenko (lett, 20.)–Pera (amerikai) 4:6, 6:3, 6:3
Wozniacki (dán)–Brady (amerikai) 4:6, 6:3, 6:1
Gauff (amerikai, 6.)–Mertens (belga, 32.) 3:6, 6:3, 6:0
Cirstea (román, 30.)–Ribakina (kazah, 4.) 6:3, 6:7, 6:4
Bencic (svájci, 15.)–Csu (kínai) 7:6, 2:6, 6:3
Muchová (cseh, 10.)–Townsend (amerikai) 7:6, 6:3
Vang (kínai)–Schmiedlová (szlovák) 4:6, 6:3, 6:2

Borítókép: Justin Bieber és felesége is a lelátón szurkolt Coco Gauffnak (Fotó: GC Images/Gotham)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.