Lisztes Krisztián eladását bejelentette a Ferencváros

Újabb nagy bejelentést tett a Ferencváros. Hétfőn kiderült, hogy Dejan Sztankovics lett a magyar bajnokcsapat új vezetőedzője, kedden pedig Lisztes Krisztián eladását kommunikálta a klub. A tizennyolc éves támadó a német Bundesligában folytatja pályafutását, azonban az aktuális idényt még a Ferencvárosban tölti, 2024 nyarától lesz az Eintracht Frankfurt játékosa.

2023. 09. 05. 19:36
Lisztes Krisztián, MLSZ
Budapest 20230506 Labdarúgás 2023 NBI NB1 OTP Bank Liga Ferencváros FTC Kisvárda Fotó Török Attila Nemzeti Sport ifj Lisztes Krisztián öröm Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lisztes Krisztián jelenleg az U21-es magyar labdarúgó-válogatottal készül az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyitányára, a csütörtöki, Kazahsztán elleni és a jövő keddi, Málta elleni meccsre. A tizennyolc éves támadót a Ferencváros színeiben nyújtott teljesítménye alapján hívta meg a korosztályos nemzeti csapat szövetségi edzője, Gera Zoltán. Lisztes Krisztián még egy idényt tölt el a Ferencvárosban, utána, azaz 2024 nyarától a német Eintracht Frankfurt játékosa lesz.

Lisztes Krisztián Ferencváros
Lisztes Krisztián a litván Zalgiris ellen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Lisztes Krisztián villámkarriert futott be a Ferencvárosban: 2022 őszén még a másodosztályú Soroksárban szerepelt kölcsönben, idén tavasszal viszont már öt góljával holtversenyben a magyar bajnok legeredményesebb játékosa volt, noha csak májusban töltötte be tizennyolcadik életévét.

A fiatal támadó az új idényt is jól kezdte, a Fehérvár és a Puskás Akadémia ellen is gólt lőtt, ezen a két meccsen volt a kezdőcsapat tagja.

A Frankfurt érdeklődéséről már korábban is olvasni lehetett, de a fiatal futballista édesapja, id. Lisztes Krisztián hangsúlyozta, hogy fiát szerződése három évig a Ferencvároshoz közi, így a Fradira kell koncentrálnia. Abból a három évből azonban már csak egy lesz, utána a fiatalabb Lisztes Bundesliga-játékos lesz. A német klub bejelentése alapján a magyar támadót 2029-ig köti szerződése Frankfurtba, a játékos vételára viszont egyik klub hivatalos kommunikációjában sem szerepel. Korábban tízmillió euró fölötti összegről is lehetett olvasni a sajtóban.

Lisztes Krisztián karrierje érdekes párhuzamot mutat az édesapjáéval: idősebb Lisztes Krisztián szintén saját nevelésű játékosként jutott el a Ferencváros első csapatáig, majd fiatalon Németországba távozott. Igaz, az idősebb Lisztes addigra már húszéves volt, s nemzetközi színtéren is olyan emlékezetes teljesítmények álltak mögötte, mint az FTC történetének első Bajnokok Ligája-csoportkörös gólja vagy a Newcastle United elleni dupla. Fia idén a Konferencialigában szerezhet még felejthetetlen élményeket a fradistáknak.

A Frankfurt korábban tíz magyar játékost foglalkoztatott, közülük a legemlékezetesebb teljesítményt nyújtotta, aki az 1988-as Német Kupa-döntőben győztes gólt szerzett. Legutóbb 2016-ban Huszti Szabolcs játszott magyarként a német klubban, amely 2022-ben megnyerte az Európa-ligát, idén pedig ugyanúgy a Konferencialiga csoportkörében szerepel majd, mint a Ferencváros.

Lisztes eladása már a második fontos bejelentés volt a héten a magyar bajnok háza táján: hétfőn kiderült, hogy a szerb Dejan Sztankovics ül le a Ferencváros kispadjára.

Borítókép: Lisztes Krisztián összesen hét gólt ünnepelhetett a Ferencváros mezében (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.