Kubatov Gábor elárulta, mitől és miért félti Lisztes Krisztiánt

Természetesen Kubatov Gábor is örül Lisztes Krisztián berobbanásának, de félti is a tizennyolc éves tehetséget az előtte álló kihívásoktól. A Ferencváros elnöke beszélt a tavaszi szezon megpróbáltatásairól, Sztanyiszlav Csercseszov személyiségéről és jövőjéről, elárulta továbbá, hogy a következő idényben nem érné be az Európa-liga főtáblájával, a Bajnokok Ligájába vágyik.

Magyar Nemzet
2023. 06. 03. 13:00
Kubatov Gábor, Ferencváros, politikus
Kubatov Gábor Forrás: Szabó Miklós (Nemzeti Sport)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Veszélyes terep az övé. Tizennyolc éves fiúról beszélünk, aki még gyerek. Krisztián remek alany, de koránál fogva könnyen a fejébe szállhat a dicsőség. Nem élt át még kudarcokat, kihagyott döntő helyzeteket, súlyos sérüléseket, hosszabb időn át tartó sikertelenséget. Gyakran fohászkodom, nehogy elszálljon, és nehogy ehhez mi asszisztáljunk. A fizikai adottságai megvannak, gyors, dinamikus, erős, kellően pimasz is, most kell alázatosnak maradnia és sokat edzenie – így jellemezte Lisztest Krisztiánt Kubatov Gábor a Nemzeti Sportnak adott interjúban. Nem kell a sorok közt olvasni, az FTC elnöke egyértelműen fogalmazott, Lisztesnek mentálisan tudnia kell kezelni a hirtelen jött sikert, s ez nemcsak az ő, hanem a csapat felelőssége is.

Lisztes Krisztián, Kubatov Gábor
Kubatov Gábor tudja, milyen veszélyek leselkednek Lisztes Krisztiánra (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

Kubatov Gábor említést tett a többi fiatalról, Tóth Alexről, Manner Balázsről és a dunaszerdahelyi kölcsönben lévő Szánthó Regőről, akik úgy juthatnak előrébb, ha jobbak az idősebbeknél. Lisztes Krisztiánnak ez a tavasszal sikerült, tíz mérkőzésen játszott az első csapatban, az öt gólja magáért beszél.

Költséges ügy az edzőváltás

Az interjúban természetesen szóba került Sztanyiszlav is.

A „Sztanyiszlav Csercseszov telitalálat volt?” kérdésre Kubatov Gábor egyszerre adott kitérő és dicsérő választ.

– Sokat dolgoztunk, hogy bennünket válasszon. Az ő irányításával negyvennyolc esztendő után élte meg a csapat a nemzetközi kupatavaszt, halkan teszem hozzá, így is akadt, aki a gyengébben sikerült időszakban a leváltását követelte.

 

Kubatov egyszerre bizakodik és int óvatosságra a BL-re gondolva

Az FTC elnöke is bizakodva várja a Bajnokok Ligája selejtezőjét. Természetesen ő is előnynek tartja, hogy a Fradi a harmadik fordulóban is kiemelt lehet, ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy akár már az első körben szembejöhet a svéd vagy a lengyel bajnok.

– Újabb nehéz, rögös út vár ránk, amelyen lesznek piszok nehéz meccsek. De ha a nagyok játszóterére szeretnénk eljutni, elkerülhetetlen, hogy belefussunk egy-két figyelmeztető pofonba – jegyezte meg, de kimondta, nem érné be azzal, ha a Fradi ismét az Európa-liga főtábláján kötne ki a selejtezők után.

– A Bajnokok Ligája miatt mindent kockára tennék! A legjobbak közé vágyunk… – jelentette ki határozottan.

Kubatov Gábor arról is beszélt, egy edzőváltás azért is roppant költséges, mert az új edző rendre hozni akar magával két-három játékost, ami egy vagyonba kerülhet, e téren, bár nem mondta ki, a Fehérvár esetével is példálózott, amely több mint egymilliárd forintot költött 2022-ben kirúgásokra. 

Az klub elnöke elismerte, olykor nagy a kísértés, hogy bevált, minőségi játékost vegyenek nagyobb összegért, de mindig győz a józan ész, és a Ferencváros ezután is racionálisan szándékozik gazdálkodni.

A teljes interjú az NSO-n olvasható.

Így ünnepelt a Fradi az MVM Dome-ban:

Borítókép: Kubatov Gábor a zsinórban szerzett ötödik aranyérem dacára megoldandó problémákkal szembesült ezen a tavaszon (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.