Már a gólkirály is tudja, hogyan fognak kezet a fradisták

Két magyar válogatott játékossal erősödött csütörtökön a Ferencváros. Az idei gólkirály, Varga Barnabás Paksról szerződött a Fradihoz, s a címvédő végleg megvette a télen a DVSC-től kölcsönvett Baráth Péter játékjogát is. Varga Barnabás és Baráth Péter az FTC első kettő nyári szerzeménye.

Magyar Nemzet
2023. 06. 01. 17:31
Varga Barnabás, Orosz Pál, Ferencváros
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha már 28 éves, Varga Barnabás csak az elmúlt években vált ismertté a magyar labdarúgásban. Tíz éven át Ausztriában futballozott többnyire alsóbb osztályokban. 2020-ban tért haza, és a Gyirmót játékosaként hívta fel magára a figyelmet, a 2020–2021-es évadot 15, a 2021–2022-est 13 góllal zárta. Tavaly nyáron Paksra igazolt, s ez hozta meg az igazi áttörést, 26 góllal ő lett a 2022–23-as évad gólkirálya. Utólag az a két gól különösen a javára vált, amit tavasszal rúgott a Ferencvárosnak.

Varga Barnabás
Varga Barnabás: a zöld-fehér mez marad...

Három egymást követő idényben is paksi gólkirálya lett az NB I-nek. Várható volt, hogy Hahn János és példáját követve gólkirályként Varga Barnabás is továbbáll. A Fradi érdeklődéséről is lehetett hallani, és a címvédő csütörtökön be is jelentette Varga Barnabás érkezését. A vételi árat nem hozták nyilvánosságra, a Transfermarkt 750 ezer euróra taksálja Varga piaci értékét.

A 28 éves játékos elmondta, hogy életében most először járt a Népligetben, s a vele készített videó alapján azt is gyorsan megtanulta, hogyan fognak kezet a fradisták.

– Úgy gondolom, hogy Magyarországon a válogatottság, valamint a Ferencváros játékosának lenni a csúcs. Szeretném a csapatot a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is gólokkal segíteni – mondta büszkén Varga Barnabás, s neki mindkettő megadatott ebben az esztendőben.

 

A gólerős támadónak még nem ért véget a szezon, ő is tagja Eb-selejtezőkre készülő keretének. Válogatottunk júniusban két mérkőzést játszik a 2024-es kontinensviadalra való kijutásért, előbb június 17-én, szombaton 18.00-tól Montenegró vendégeként, majd három nappal később 20.45-tól a Puskás Arénában Litvánia ellen.

 

Varga Barnabás és Baráth Péter egy napon írt alá

Csütörtökön Baráth Péter is aláírta az új szerződését a Fradival. A 21 éves középpályás a télen még csak kölcsönbe érkezett a DVSC-től. Kisebb sérüléséből felépülve Baráth nyolc mérkőzésen lépett pályára, többnyire jó teljesítményt nyújtott, így a Ferencváros végleg megvette. Baráth értéke egymillió euró a Transfermarkt szerint, de a hírek szerint a Debrecen ennél többet kért érte.

Borítókép: Varga Barnabás és Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.