A Paks megállíthatatlan, nagy csatában a Ferencvárost is legyőzte

A labdarúgó NB I 26. fordulójának az utolsó szombati mérkőzése zöld-fehér rangadót hozott, a harmadik helyre hajtó és remek formában futballozó Paks a gyengélkedő listavezető Ferencvárost fogadta. A rangadó jelző nem volt túlzás, a két csapat fordulatos mérkőzést játszott, a Fradi szerzett vezetést, majd a Paks lőtt két gólt, a vendégek gyorsan egyenlítettek, és a házigazdák már emberelőnyben megszerezték a győztes találatot is: 3-2-re nyertek, és visszaelőzték a dobogó alján a Debrecent.

2023. 04. 08. 21:25
null
20230408 Paks Ferencváros labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorozatban öt nyertes meccsen volt túl a Paks, amikor szombat este a Ferencvárost fogadta, amely a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg. Ha így nézzük, akkor a hazai csapat számított esélyesebbnek a zöld-fehérek rangadóján, ám a Fradi ellen itthon senki sem mehet biztosra, sőt! Még úgy sem, hogy a címvédőnél még mindig nagyon sok a hiányzó, nem lehetett ott a keretben Samy és Ryan Mmaee, Vécsei, Besic, Civic és Wingo sem. Az előző forduló fradista hőse, Lisztes Krisztián, aki a Fehérvárnak két gólt rúgott, ezúttal is a kispadon kezdett.

 

A paksiaknál Windecker, Kádár és Lorentz nem állhatott rendelkezésre, a csapatkapitány pedig az a Böde Dániel volt, aki mindkét klubnál legenda és óriási népszerűségnek örvend. Az első lehetőség a Ferencváros előtt adódott, Zachariassen passzából azonban Marquinhos lesről talált a hálóba. Kicsit többet birtokolták a labdát a vendégek, akik a 23. percben meg is szerezték a vezetést: Marquinhos átadásával Zachariassen lépett ki, és 14 méterről átemelte a labdát a kilépő kapus felett a kapu közepébe – 0-1.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Tíz perccel később Böde fejelt kapura, és a labda Abena kezén lassult le, Karakó Ferenc játékvezető határozottan tizenegyest ítélt, a védőnek pedig sárga lapot adott. Varga Barnabás egy hete lezserül elhibázott egy büntetőt, és most is egy hanyag mozdulattal lőtte a labdát gyengén középre, ám Dibuszról visszapattant elé, és közelről a hálóba vágta – 1-1. Varga ezzel már 18 góllal áll a góllövőlista élén.

 

Ezután inkább a Paks kezdeményezett többet, a Fradi kontrákat vezetett, egyik akarat sem érvényesült. A második félidőre a címvédőhöz beállt Lisztes Krisztián, aki gyorsan helyzetbe is került, de a lövése elakadt egy védőben. A másik oldalon egy remek hazai támadás végén Böde szerezhetett volna gólt, ám nyolc méterről a földről felpattanó Dibuszt találta telibe. Az 53. percben egy beívelt labdára felugorva Kovacevic lekönyökölte Varga Barnabást, Karakó nem vette észre, de a VAR jelzésére visszanézte az esetet, és megítélte a jogos tizenegyest. Vargának volt bátorsága újra a labda mögé állni, és most magabiztosan lőtt a bal alsó sarokba – 2-1.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Sokáig nem örülhettek a paksiak a vezetésnek, mert a Ferencváros gyorsan, az 57. percben kiegyenlített: Lisztes kapott jó labdát kicsit balra a tizenhatoson belül, átemelte a labdát Nagy Gergőn, amely a hálóban kötött volna ki, de az érkező Botka biztos, ami biztos alapon még beleért, így ő lett a gólszerző – 2-2. Tíz perccel később egy kisebb fault miatt Karakó megállította a játékot, majd felmutatta Abenának a második sárga lapját és persze a pirosat is, a Fradi védője néhány másodperccel korábban szabálytalankodott, és akkor a játékvezető előnyszabályt alkalmazott.

Az emberelőnyt Papp Kristóf hamar gólra váltotta, a 70. percben egy kifejelt labdát lekezelt, majd középről, 20 méterről a léc alá vágta, egy védőn megcsusszant a labda, Dibusz nem védhetett – 3-2. A hátralévő húsz percben helyzet nem akadt, majd a játékvezető hét percet hosszabbított. A Ferencváros minden erejét bevetette az egyenlítés érdekében, a házigazdák tördelték a játékot, ideges hangulat uralkodott a pályán. Végül az eredmény nem változott, a Fradi egymás után ötödször sem tudott nyerni, a Paksnak viszont megvan zsinórban a hatodik győzelme, és visszaelőzte a Debrecent a dobogó harmadik helyére.

NB I, 26. forduló

Péntek:

Mezőkövesd–Debrecen 0-1 (0-0), Mezőkövesd, 2126 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Dreskovics (55.). Kiállítva: Lagator (Debrecen, 62.)

Szombat:

Puskás Akadémia–Kecskemét 0-3 (0-1), Felcsút, Pancho Aréna, 1810 néző, jv.: Derdák. Gólszerző: Horváth K. (6., 55.), Szalai (50.)

Fehérvár–Újpest 0-0 (0-0), Mol Aréna Sóstó, 4953 néző, jv.: Pintér Cs. 

Paks–Ferencváros 3-2 (1-1), Paks, 4280 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Varga B. (35., 11-esből 55.), Papp (70.), illetve Zachariassen (23.), Botka (57.). Kiállítva: Abena (67.)

Vasárnap:

Vasas–Honvéd 14.15 (M4 Sport)

Zalaegerszeg–Kisvárda 16.30

Borítókép: A paksiak sorozatban a hatodik megnyert meccsüknek örülhettek (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.