Lisztes Krisztián a fiáról: Megkönnyezi az ember az ilyen pillanatokat

A Ferencváros 2-2-t játszott hazai pályán a Mol Fehérvárral a Groupama Arénában a labdarúgó NB I 25. fordulójában vasárnap este. A mérkőzés hőse ifjabb Lisztes Krisztián volt. A csupán 17 éves fiatalember a szünetben állt be, a Fradi az ő két góljával fordított, az ifjú tehetség az első találatait szerezte a felnőttek között. Ebben az esetben különösen igaz, hogy az alma nem esik messze a fájától, hiszen Lisztes Krisztián a klub korábbi legendájának a fia. A 49-szeres válogatott idősebb Lisztes Krisztián a helyszínen látta a mérkőzést, s meghatottan beszélt a Magyar Nemzetnek arról hogy miként élte meg a vasárnap estét.

2023. 04. 03. 10:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szünetben állt be a Ferencvárosba 76-os számmal ifjabb Lisztes Krisztián. A Mol Fehérvár 1-0-ra vezetett a Groupama Arénában , ezért Sztanyiszlav a támadószekciót szerette volna megerősíteni, és a védő helyére küldte be a mindössze 17 esztendős játékost, aki egyszerre nehéz és kellemes terhet örökölt az édesapjától. Idősebb Lisztes Krisztán a klub legendája, a 49-szeres válogatott középpályást tényleg senkinek sem kell bemutatni. Miként lapunknak elmesélte, nem is vette észre, hogy a fia beállt a Fradiba, mert még a VIP-páholy büféjében beszélgetett az ismerőseivel.

LISZTES Krisztián
Ifjabb Lisztes Krisztián élvezi a társak bizalmát. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 

– Már indultam vissza a lelátóra, amikor hallottam, felzúdul a tömeg – mesélte a Magyar Nemzetnek idősebb Lisztes Krisztián. – Mondták, kimaradt egy ziccer, majd valaki hozzátette, Krisztián hagyta ki. Kérdeztem a mellettem ülő Lucsánszky Tamástól, hogy be kellett volna-e rúgnia, és ő mondta, igen, be. Erre azért felszisszentem, de tudtam, hogy a fiam jó versenyzőtípus, mentálisan is sokat fejlődött az utóbbi időkben. Persze, benne volt a pakliban, hogy ez a hiba megzavarja, de szerencsére nem zökkent ki, jól folytatta a meccset.

Lisztes Krisztián elérzékenyült a fia góljától

Olyannyira, hogy a 60. percben, miután Sagal a bal oldalon párharcot nyert Bese ellen és laposan középre adott, a másik oldalon érkező ifjabb Lisztes Krisztián becsúszva közelről a háló bal oldalába passzolt, és ezzel 1-1-re alakította az eredményt.

 

Megkönnyezi az ember az ilyen pillanatokat. Láttam, rengetegen rám néztek a lelátón, figyelték, hogyan reagálok, és nekem könnybe lábadt a szemem. Nagyon büszke voltam és persze vagyok most is. Egyébként egész héten azt beszéltük, hogy úgy érzem, jó formában van, és ezért játszani fog

 

– ismerte el az édesapa.

„Azt nem gondoltam volna, hogy egy egész félidőt, de sejtettem, hogy Sztanyiszlav Csercseszov most lehetőséget ad neki. Mondtam neki, hogy annak idején ugyancsak tizenhét évesen én a harmadik bajnoki meccsemen szereztem az első gólomat a Fradiban, jó lenne, ha megelőzne, és meg is tette, hiszen bajnoki mérkőzésen most játszott másodszor, a Groupama Arénában pedig először, ráadásul én itthon sohasem dupláztam, csak a Werder Bremenben sikerült egy meccsen kétszer a hálóba találnom.”

LISZTES Krisztián; TRAORÉ, Adama
Ifjabb Lisztes Krisztián gólöröme. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A hab is felkerült a tortára a 70. percben: Csongvai cselezgetett a bal oldalon az alapvonal közelében, Traoré leszerelte, Lisztes elé passzolt, ő pedig 4 méterről a kapuba helyezett, amivel 2-1-re vezetett a Ferencváros, azaz az ifjú futballista megfordította az eredményt. Ez a találat mégsem lett győztes gól, mert a Mol Fehérvár kiegyenlített, és 2-2-vel zárult a mérkőzés.

Maga a csoda volt ez az este

– Tényleg az lett volna a tökéletes, ha nyer is a Fradi, de így is maga a csoda volt ez a szép este – mondta idősebb Lisztes Krisztián. – Megható volt hallani, hogy a szurkolók a fiamnak éneklik azt a slágersort, amelyet annak idején nekem találtak ki. Rászolgált, és bár lehet, hogy ezzel a gesztussal rám is gondoltak, ez most neki szólt. Tudom, a mérkőzés után azt nyilatkozta, a szülei biztosan jobban meghatódtak, mint ő, és bizony teljesen igaza volt.

 

Sztanyiszlav Csercseszov véleményét is kikérték ifjabb Lisztesről a találkozó utáni sajtótájékoztatón. A vezetőedző elárulta, azt mondta a 17 éves játékosnak, hogy maradjon két lábbal a földön és nehogy elszálljon. Az édesapa szerint ez a veszély nem fenyegeti a fiát:

– Krisz tisztában van a képességeivel, és nem annyira lelkizős típus, mint én. Nagyobb az önbizalma, de az egész generációjára igaz, hogy magabiztosak, ám ha ez teljesítménnyel is társul, akkor nem nevezhető nagyképűségnek. Nem fog elszállni, és azt is pontosan tudja, hogy ez a két gól még nem jelent garanciát az állandó játéklehetőségre, nem vele kezdődik még a Ferencváros összeállítása. Ahhoz, hogy rendszeresen pályára léphessen ebben a rendkívül erős keretű Fradiban, még nagyon sokat kell fejlődnie.

Visszatérve arra, hogy a szünetben beállt a 76-os számú játékos, ez sem a véletlen műve. Az ifjabb Lisztes édesanyja és édesapja is 1976-ban született, ezért virít a fiuk hátán éppen ez a szám.

Borítókép: a fiatalabb és az idősebb Lisztes Krisztián (Fotó: Facebook)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.