A Fehérvár és az Újpest is megmutatta, miért a kiesés ellen harcol

Az NB I 26. fordulójának a második szombati mérkőzésén két kiesés ellen játszó csapat, a Mol Fehérvár és az Újpest találkozott egymással. Mindketten szürkén, ötlettelenül futballoztak, csak a harcosságot lehet pozitívumként említeni róluk szólva. Helyzet is alig akadt, így nem véletlen, hogy 0-0 lett a végeredmény.

2023. 04. 08. 18:57
null
20230408 Székesfehérvár Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga MOL Fehérvár UTE Újpest FC Foto: Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez nem is olyan nagyon régen még elképzelhetetlen volt: A Mol Fehérvár kiesési rangadón fogadta az Újpestet. A veszélyezettség miatt nemrég mindkét klub edzőt váltott, a liláknál Milos Kruscsics helyére Nebojsa Vignjevics érkezett vissza, a Vidinél pedig a svéd Bartosz Grzelak vette át az irányítást Huszti Szabolcstól, ám egyelőre még egyikük sem érezheti magát biztonságban. Mindkét csapat gyászolt: életének a 40. évében elhunyt Mario Bozic, aki korábban játszott a Videotonban és az Újpestben is.

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Az első félidő legérdekesebb, mi több, egyetlen igazán említésre méltó eseménye a 7. percben történt. Ekkor a nagy lendülettel előretörő Kodrót Tim Hall becsúszva buktatta, és a játékvezető tizenegyest ítélt. A VAR alaposan elemezte az esetet, és a visszanézés során kiderült, hogy valóban szabálytalanság történt, ám kevéssel még a tizenhatos vonala előtt, ezért a hazai csapat nem büntetőt, hanem szabadrúgást végezhetett el – feledhető módon.

Szorgosan és derekasan tették a dolgokat a játékosok, ám sehogy sem boldogultak egymással, még csak komoly helyzetet sem tudtak kidolgozni. Erre a 82. percig kellett várni, akkor az újpesti Gouré 7 méteres fejesét védte Kovács nagyot vetődve a bal alsó sarok előtt. Végül nem is csoda, hogy nem esett gól, futballból egyik csapat sem mutatott sokat, azt viszont megmutatták, hogy miért a kiesés ellen küzdenek. Ez az egy-egy pont aligha nagy segítség nekik, bár a Vidi és az Újpest játékosai is ünnepeltek  lefújás után.

NB I, a 26. forduló

Péntek:

Mezőkövesd–Debrecen 0-1 (0-0), Mezőkövesd, 2126 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Dreskovics (55.). Kiállítva: Lagator (Debrecen, 62.)

Szombat:

Puskás Akadémia–Kecskemét 0-3 (0-1), Felcsút, Pancho Aréna, 1810 néző, jv.: Derdák. Gólszerző: Horváth K. (6., 55.), Szalai (50.)

Fehérvár–Újpest 0-0 (0-0), Mol Aréna Sóstó, 4953 néző, jv.: Pintér Cs. 

Paks–Ferencváros 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap:

Vasas–Honvéd 14.15 (M4 Sport)

Zalaegerszeg–Kisvárda 16.30

Borítókép: Küzdelem az volt a Fehérvár és az Újpest meccsén, jó játék viszont nem (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.