A Debrecen lépett egyet afelé, amiről egyelőre beszélni sem hajlandó

A labdarúgó NB I 26. fordulójának az első mérkőzésén a dobogóért harcoló Debrecen a Mezőkövesd vendége volt. Jobban játszott a házigazdánál, a második félidő elején vezetést is szerzett, ám Lagator kiállítása miatt a 62. percben emberhátrányba került. Ennek ellenére megnyerte a mérkőzést, fellépett a harmadik helyre, és ha a Paks nem győzi le a Ferencvárost, akkor a DVSC ott is marad.

2023. 04. 07. 21:48
null
Mezőkövesd 20230407 Labdarúgás NBI Mezőkövesd-Debrecen Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiesőjelöltből dobogóaspiráns lett a Debrecen. Igaz, a Magyar Nemzetnek a héten Makray Balázs cégigazgató és Szécsi Márk, a csapat rutinos játékosa is elmondta, a dobogóról és a nemzetközi porondról ők nem beszélnek egy szót sem, csak a következő mérkőzésre összpontosítanak, ám ettől még tény marad, hogy a Debrecen harcban áll a harmadik vagy a második helyért.

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Most a Mezőkövesd elleni találkozó volt az a bizonyos következő mérkőzés idegenben, és a DVSC játékosai bizonyították, hogy komolyan gondolják azt, amiről nem hajlandóak beszélni… Az első félidőben is több helyzetük volt, sokat elárul a meccsről, hogy a házigazda Mezőkövesd a szünetig a kaput sem találta el. A fordulást követően pedig nagy fölényben futballoztak a vendégek, ami az 55. percben meg is hozta a gyümölcsét: Dzsudzsák szögletből kapu elé belőtt labdáját Lagator egy becsapós mozdulattal tovább engedte, Dreskovics pedig 5 méterről, kissé balról a kapu jobb oldalába fejelte – 0-1.

Hét perccel később kissé lelohadt a debreceni szurkolók lelkesedése, ugyanis Lagator a felezővonal közelében teljesen feleslegesen rúgta fel Molnárt, megkapta a második sárga lapját, és ezzel a Mezőkövesd emberelőnybe került. Próbálkozott is derekasan az egyenlítéssel, ám a DVSC bátran kontrázott, és Mance 23 méteres bombáját Piscitelli óriási bravúrral ütötte szögletre a bal felső sarok elől. Ezután sokáig nem történt semmi érdemleges, és a hazai csapat egyáltalán nem tudta érvényesíteni azt, hogy tíz ember ellen játszott tizeneggyel. A Loki magabiztosan védekezett, olykor előre is lendült, de különösebben nem erőltette a támadásokat. 

A Debrecen ezzel a sikerrel fellépett a harmadik helyre, és ha a Paks szombaton este nem győzi le otthon a Ferencvárost, akkor a a Loki ott is marad, és a dobogó alsó fokán várja majd a következő fordulót. 

NB I, a 26. forduló

Péntek:

Mezőkövesd–Debrecen 0-1 (0-0), Mezőkövesd, 2126 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Dreskovics (55.). Kiállítva: Lagator (Debrecen, 62.)

Szombat:

Puskás Akadémia–Kecskemét 14.30 (M4 Sport)

Fehérvár–Újpest 17.00 (M4 Sport)

Paks–Ferencváros 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap:

Vasas–Honvéd 14.15 (M4 Sport)

Zalaegerszeg–Kisvárda 16.30

Borítókép: A párharcok zömét a Debrecen nyerte a középpályán (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.