Még szép, hogy ismét nyerne a DVSC, hiszen jobb, mint a Fradi

A Mezőkövesd–Debrecen mérkőzéssel kezdődik meg péntek este a labdarúgó NB I 26. fordulója. A két csapatnak más a célja, a Mezőkövesd a kiesés elől menekül, a DVSC viszont a dobogót vette célba, egyelőre mindkét gárda jól halad a terveivel. A DVSC-ről például nem hinnénk, hogy a legtöbb pontot szerezte és a legtöbb gólt rúgta az NB I-ben, amióta Szrdjan Blagojevics a csapat vezetőedzője

Magyar Nemzet
2023. 04. 07. 13:14
Varga Kevin, Szrdjan Blagojevics
Varga Kevin, Szrdjan Blagojevics Forrás: DVSC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szrdjan Blagojevics kinevezését szeptember 21-én jelentette be a DVSC. A csapat addig, az első nyolc fordulóban csupán hét pontot szerzett és kieső helyről kezdte meg a többiek üldözését. Noha a Loki azóta is rapszodikus formár mutat, mégis van egy roppant érdekes statisztikai adat.

Amióta Szrdjan Blagojevics a csapat edzője, a Debrecen szerezte a legtöbb pontot az NB I-ben. Sőt a legtöbb meccset is a DVSC nyerte és a legtöbb gólt is a Loki rúgta. Csak összehasonlításképpen: 17 forduló alatt a Debrecen 30 pontot szerzett, a Fradi csupán 27-et.

A napokban Makray Balázs, a DVSC ügyvezető igazgatója a Magyar Nemzetnek elmondta, szeptember végén azért szánták rá a magukat az edzőváltásra, mert nem elég, hogy túlzottan defenzív stílusban futballozott a csapat, még az eredmények sem jöttek.

– Kicsit tartottam tőle, hogy Joao Janiero temperamentuma után hogyan boldogul majd a más habitusú, kissé poroszos szerb, de a precizitásával, a munkamoráljával, a felkészültségével és a nyugalmával hamar megnyerte magának az öltözőt. Mi támadófutballt szeretnénk látni, mert a mi szurkolóink azt értékelik, és Szrdjan Blagojevics azonosulni tudott az elképzeléseinkkel – érvelt Makray Balázs.

Egymás csapatát dicséri Blagojevics és Kuttor

Nem is lehet kérdéses, hogy a DVSC péntek este a Mezőkövesd vendégeként is nyerni szeretne. A céljait megnehezíti, hogy Varga József a múlt héten súlyos sérülést szenvedett, a rutinos, 34 éves, egykori válogatott középpályásnak elszakadt a bokaszalagja. Szrdjan Blagojevics ennek ellenére bizakodó.

– Minden mérkőzés a maga módján egyedi, de mi tisztában vagyunk az ellenfelünk erejével. A Mezőkövesd nagyon jó csapat, különösen jó középpályásokkal, mint például David Babunszki, Dino Besirovics és Cseri Tamás, Sztefan Drazsics pedig az egyik legjobb csatár a mezőnyben. Tudjuk, hogy milyen veszélyesek tudnak lenni, ezért erre készültünk is. Reméljük, hogy sikerül pontokkal hazatérnünk. A pozitív légkör és a jó hangulat lehet a mi erősségünk, mellette pedig a teljesítményünk és a játékunk is fejlődni látszik. Persze nálunk is adódnak hullámvölgyek, de mindezek ellenére úgy gondolom, hogy mindez erősítheti a csapatot – mondta a Loki mestere.

 

A Mezőkövesd egy hete négymeccses nyeretlenségi sorozatnak vetett véget a bravúros kecskeméti sikerrel, Kuttor Attila szokás szerint óvatos, de persze győzelemre törekszik

– A Debrecen ellen is nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen ellenfelünk a tavaszi szezonban is nagyon jól szerepel és előkelő helyen áll a tabellán. A Debrecen masszív, fegyelmezett és kiváló képességű labdarúgókból álló csapat, ugyanakkor remélem, hogy a saját játékunkat játszva eredményesek leszünk ellenük. Természetesen hazai pályán szeretnénk megnyerni a mérkőzést, ezért mindent el fogunk követni. Bízom benne, hogy ezúttal is győzelemmel tudjuk majd megörvendeztetni a lelkes szurkolóinkat – beszélt a várakozásairól Kuttor Attila.

Megállítja-e a Fradi a Paksot?

Szombaton a Puskás Akadémia a második helyezett Kecskemétet fogadja, kérdés, a felcsútiak miként heverik ki a kiesést a Magyar Kupából. Ugyancsak szombaton Pakson vizitál a Ferencváros, s persze megszakítaná együttesének immár öt mérkőzésből álló győzelmi sorozatát. 

 

A reménytelen helyzetben lévő Vasas vasárnap a Honvédot fogadja. Kondás Elemért a Budafoktól a Magyar Kupa elődöntőjében elszenvedett vereség után felmentették, átmenetileg az eddigi másodedző, Desits Szilárd irányítja az együttest. Nagy Miklós sportigazgató az öltöző elvesztésével indokolta a döntést.

Csak jövő héten lehet új edzője a Vasasnak

– Az MK-elődöntő egy folyamat kicsúcsosodása volt. A mérkőzés után egyértelműen éreztem, hogy elvesztette az öltözőt, ezért született meg a döntés ma reggel – mondta Nagy Miklós a Kossuth Rádiónak, hozzátéve nem feltétlenül bánta meg, hogy a március végi válogatott szünetben megerősítették a posztján Kondás Elemért. Megfogalmazása szerint azt szerették volna érzékeltetni, hogy nem csak edzőkérdésről van szó, illetve nem szokványos módon közelítettek egy ilyen gödörből, vagy negatív spirálból való kikerüléshez, mivel nem csupán az edzőre akarták a felelősséget terhelni.

– Nem akarunk kapkodni, inkább megfontolt döntést szeretnénk hozni. Nem hiszem, hogy a bajnokság állását tekintve gyors, elhamarkodott döntést kellene hozni. Vasárnap a Honvéd ellen még nem lesz új vezetőedző – jelentette ki az utódlással kapcsolatban a sportigazgató.

NB I, a 26. forduló programja:

Péntek:
Mezőkövesd–Debrecen 20.00

Szombat:
Puskás Akadémia–Kecskemét 14.30
Fehérvár–Újpest 17.00
Paks–Ferencváros 19.30

Vasárnap:
Vasas–Honvéd 14.15
Zalaegerszeg–Kisvárda 16.30

Borítókép: Blagojevics gratulál a Vasas ellen két gólt szerő Varga Kevinnek (Fotó: DVSC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.