időjárás 26°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Gulyás Gergely: Egy átlagnyugdíjas 78 ezer forint pluszpénzre számíthat novemberben

Lipcsei, Gera – fradista legendák egyengetik Lisztes Krisztián útját

Magyar Nemzet
2023.06.07. 13:39 2023.06.07. 15:14
Lipcsei, Gera – fradista legendák egyengetik Lisztes Krisztián útját

Lisztes Krisztián, mármint az ifjabb, először Soroksáron, Lipcsei Péter kezei alatt bizonyította, hogy a felnőttek között is megállja a helyét. Az NB II-ből feljebb lépve az NB I, a Ferencváros volt a következő lépcsőfok. S a Fradi ifjú reménysége még ebben az idényben ennél is magasabbra jutott, Gera Zoltán behívta az U21-es válogatottba. Lisztes, Lipcsei, Gera… Fradista legendák dolgoznak ugyanazért a célért, hogy egy tehetséges ifjú valóra váltsa az álmait.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyelőre csak figyeli Lisztes Krisztiánt, Gera Zoltán, az U21-es csapat szakvezetője azonban már számít a 18 éves tehetségre és behívta a Szlovákia és Izland elleni mérkőzésre készülő keretbe.

Lipcsei Péter, aki még Soroksáron volt Lisztes Krisztián edzője, helyesli egykori csapattársa, Gera Zoltán döntését, ugyanakkor óvja is a 18 éves reménységet.

– Krisztián, nem túlzás, nagy ígérete a magyar focinak, bár neki is megmondtam, még rengeteget kell tanulnia. Nagyon rossz lenne, ha a Fradiban szerzett öt bajnoki gólja elbizakodottá tenné. Remélem, a szülei is figyelnek rá, hogy a helyes utat járja be – nyilatkozta Lipcsei Péter a Ripostnak. Ugyanettől félti Lisztest Kubatov Gábor, az FTC elnöke is.

Lipcsei Péter úgy gondolja, hogy Lisztes nem csak balszélsőként, hanem ékként, sőt szükség esetén jobbszélsőként is a csapata hasznára válhat. Azt tartja a fiatal a fiatal támadó egyik erényének, hogy nem riad meg a nála sokkal idősebb és fizikai értelemben jó felépítésű védőktől, azaz vagány futballista.

– Remélem, Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző beteszi Krisztiánt a Bajnokok Ligája-selejtezőben szereplő játékosok közé – tette hozzá Lipcsei Péter, azt azonban még korainak tartotta volna, hogy Lisztes máris lehetőséget kapjon a nagy válogatottban.

Borítókép: Lisztes Krisztián nem ijed meg senkitől

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.