Lipcsei, Gera – fradista legendák egyengetik Lisztes Krisztián útját

Lisztes Krisztián, mármint az ifjabb, először Soroksáron, Lipcsei Péter kezei alatt bizonyította, hogy a felnőttek között is megállja a helyét. Az NB II-ből feljebb lépve az NB I, a Ferencváros volt a következő lépcsőfok. S a Fradi ifjú reménysége még ebben az idényben ennél is magasabbra jutott, Gera Zoltán behívta az U21-es válogatottba. Lisztes, Lipcsei, Gera… Fradista legendák dolgoznak ugyanazért a célért, hogy egy tehetséges ifjú valóra váltsa az álmait.

Magyar Nemzet
2023. 06. 07. 13:39
Lisztes Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyelőre csak figyeli Lisztes Krisztiánt, Gera Zoltán, az U21-es csapat szakvezetője azonban már számít a 18 éves tehetségre és behívta a Szlovákia és Izland elleni mérkőzésre készülő keretbe.

Lipcsei Péter, aki még Soroksáron volt Lisztes Krisztián edzője, helyesli egykori csapattársa, Gera Zoltán döntését, ugyanakkor óvja is a 18 éves reménységet.

– Krisztián, nem túlzás, nagy ígérete a magyar focinak, bár neki is megmondtam, még rengeteget kell tanulnia. Nagyon rossz lenne, ha a Fradiban szerzett öt bajnoki gólja elbizakodottá tenné. Remélem, a szülei is figyelnek rá, hogy a helyes utat járja be – nyilatkozta Lipcsei Péter a Ripostnak. Ugyanettől félti Lisztest Kubatov Gábor, az FTC elnöke is.

Lipcsei Péter úgy gondolja, hogy Lisztes nem csak balszélsőként, hanem ékként, sőt szükség esetén jobbszélsőként is a csapata hasznára válhat. Azt tartja a fiatal a fiatal támadó egyik erényének, hogy nem riad meg a nála sokkal idősebb és fizikai értelemben jó felépítésű védőktől, azaz vagány futballista.

– Remélem, Sztanyiszlav vezetőedző beteszi Krisztiánt a Bajnokok Ligája-selejtezőben szereplő játékosok közé – tette hozzá Lipcsei Péter, azt azonban még korainak tartotta volna, hogy Lisztes máris lehetőséget kapjon a nagy válogatottban.

Borítókép: Lisztes Krisztián nem ijed meg senkitől

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.