Modric Puskás rekordjára tör a Real Madrid történetében

Luka Modric nagyon közel került Puskás Ferenc madridi rekordjának megdöntéséhez azzal, hogy szóban már megegyezett a szerdődése egyéves meghosszabbításáról Florentino Pérezzel, a Real Madrid elnökével. Az Aranycsapat kapitánya elmúlt 39 éves, amikor még pályára lépett a királyi klubban, amivel azóta sem büszkélkedhet senki. A most még „csak” 37 éves Modric 2024 októberében szárnyalhatja túl Puskás csúcsát. A Realnak kedd este, a Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Manchester City ellen is szüksége van Modric jó játékára.

Magyar Nemzet
2023. 05. 09. 12:29
Luka Modric fáradhatatlan
MADRID, SPAIN - MARCH 15: Luka Modric of Real Madrid running during the UEFA Champions League round of 16 leg two match between Real Madrid and Liverpool FC at Estadio Santiago Bernabeu on March 15, 2023 in Madrid, Spain. (Photo by Will Palmer/Sportsphoto/Allstar via Getty Images) Fotó: Allstar via Getty Images/Will Palmer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Osasuna ellen megnyert Király Kupa-döntő után jelentették be, hogy újabb egy évvel meghosszabbítja a szerződését a Real Madriddal. A kontraktust ugyan még nem írták alá, ám az aktus Modric és Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke szerint is csak formaság. A lényegben megállapodtak, a 37 éves horvát középpályás változatlan feltételekkel játszik tovább. Egyrészt tehát szó sincs arról, hogy már csupán levezetne, másrészt a szerződése anyagi kondíciói is érintetlenek maradnak. Modric a hosszabbítással Puskás Ferenc madridi rekordjának a közelébe kerülhet, s jelen állás szerint valószínűleg csak rajta múlik, hogy megdönti-e Pancho csúcsát.

Luka Modric a Király Kupa serlegével
Luka Modric a Király Kupa serlegével Fotó: AFP/Jose Breton

Hogyan kerülhet Modric Puskás elé?

Számoljunk csak! Puskás Ferenc 1966. május 8-án játszott utoljára a Real Madrid színeiben. Méghozzá a Spanyol Kupa negyeddöntőjében, a Betis elleni idegenbeli mérkőzésen. (A Spanyol Kupa akkor még nem a Király Kupa, hanem Francisco Franco után a Fővezér, avagy Generalisszimusz Kupa nevet viselte.) A találkozó nem alakult jól, a Real 3-2-re kikapott, Puskás nem szerzett gólt. Érdekesség, hogy Puskás sem az egy héttel későbbi visszavágón (a 2-2-es a madridi döntetlennel a Betis jutott tovább), sem május 11-én, a Partizan Belgrád ellen Brüsszelben 2-1-re megnyert BEK-döntőben már nem lépett pályára. Puskás közismerten 1927. április elsején született, tehát 39 évesen és 37 naposan játszott utoljára tétmeccsen a Real Madridban.

Luka Modric 1985. szeptember 9-én született. Egy év múlva, 2024. júniusában, amikor lejár az újabb egyéves szerződés, már javában a 39. évében jár majd. A rekorddöntéshez az kellene, hogy 2024. október 17-én lépjen pályára a Realban. A legeredményesebb európai futballklub persze nem vándorcirkusz, nehezen elképzelhető, hogy Modriccsal egy év múlva csak azért húzzanak rá még néhány hónapot, hogy lekörözze Puskást, mindenesetre nagyon közel jár majd a rekorddöntéshez.

 

Modric fejében persze egyelőre a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-elődöntő jár, a keddi első mérkőzésen a Real Madrid lesz a házigazda, a horvát veteránra Carlo Ancelotti vezetőedző nyilván fontos szerepet oszt.

Ancelotti ragaszkodik a Modric, Kroos duóhoz

Modric hosszabbításában minden bizonnyal fontos szerepet játszik, hogy minden további spekulációt – többen megesküdtek, az olasz mester a nyártól átveszi a brazil válogatott irányítását – letörve Ancelotti is megerősítette, hogy kitölti a szerződéséből még hátralévő egy évet. Ancelotti Modric mellett szerepét emeli ki rendszeresen a csapat életében, s összevágnak a dolgok, hiszen a német középpályás már április közepén bejelentette, hogy ő is marad még egy évet a Realnál . Így már csak az a kérdés, ha a nyáron valóban Madridba igazol, hogyan fér be a kezdőtizenegybe.

 

Luka Modric közismerten a passzolás királya. Íme, rövid ízelítő:

Borítókép: Luka Modric fáradhatatlan (Fotó: Getty)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.