Real Madrid: Kroos már döntött, Modric még nem, és Bellingham?

Toni Kroos döntött, még egy évvel, 2024. június 30-ig meghosszabbítja a szerződését a Real Madrid, elsősorban Carlo Ancelotti óhajának eleget téve. A 33 éves német középpályással egy éve eleve kétéves kontraktust akart kötni a világ legsikeresebb futballklubja, de Toni Kroos akkor csak egy évet írt alá. A bennfenntesek tudni vélik, Luka Modric is ráhúz még egy évet, de csak úgy, hogy a következő idényben ő már kevesebb terhet vállal. Talán az lesz a feladata, hogy felkészítse ifjú utódját arra, mit is jelent a Real Madridnál futballozni – valószínűleg Jude Bellingham leigazolása lesz a madridiak nagy nyári bejelentése.

Magyar Nemzet
2023. 04. 16. 11:36
Toni Kroos
Toni Kroos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A számok is azt mutatják, idén semmivel sem nyújt gyengébb teljesítményt, mint egy évvel korábban. Pedig voltak kétségei. Noha a Real Madrid újbb kétéves szerződést akart vele kötni tavaly nyáron, a 33 éves középpályás csupán egy évre írt alá, mert nem volt benne biztos, hogy képes-e még két évig a legmagasabb szinten játszani. Most jött el az ideje, hogy döntsön, s úgy határozott, ráhúz még egy évet.

Ancelotti tudja a legjobban, hogy Kroos még pótolhatatlan Fotó: AFP

Kölcsönös tisztelet felső fokon. Ilyen is van, sőt a Real Madrid így működik. Pedig ismerjük a gyakorlatot, hogy ha valakinek a lejár a szerződése, és vonakodik hosszabbítani, akkor könnyen a kereten kívül találja magát, lásd tavaly Ousmane Dembélé esetét a Barcelonával, de nem kell ilyen messze menni, Szappanos Péter is emiatt lett kegyvesztett a Honvédnál.

A Real Madrid azonban, mint mindig, minden kulcsjátékosával, hosszú távra tervez. Nincs követhetetlen jövés-menés. Érdemes végigvenni, a rutinos futballisták mióta játszanak a klubban.

  • (35 éves): 2009
  • (37): 2012
  • Toni Kroos (33): 2014
  • Thibaut Courtois (30): 2018

Arról már nem is beszélve, hogy Nacho és Daniel Carvajal a Real Madrid saját nevelésű játékosa. S nem túl valószínű, hogy a fiatalabbak közül Vinicius, Camavinga, Valverde vagy éppen Éder Militao elvágyódna bárhová.

A nemzetközi futballelitben párját ritkító ez a tudatosság és bizalom, itt kell keresni a Real Madrid sikereinek a titkát.

Visszatérve Kroos esetéhez. A klub Carlo Ancelotti vezérletével már hetek óta puhította a német középpályást, aki mostanra meggyőződött arról, képes még ezen a szinte egy évet játszani. Azt már tavaly közölte, vagy a Real, vagy visszavonul, más opció nincs. A csúcson kell abbahagyni. Kroos döntésével valószínűleg azt a pletykát is lezárhatjuk, Ancelotti távozik-e az idény végén. Immár biztos, hogy ő is marad még legalább egy évet.

A bennfentesek tudni vélik, Luka Modric hosszabbítása is csupán napok kérdése, igaz, a csapat esze már 37 éves, jövőre ő már nem vállal annyi terhet, mint idén, csak a legfontosabb meccsekre száll be. Madridban ennek is van hagyománya, gondoljunk csak Puskás Ferenc pályafutására.

 

Modric hátrább lépése összefüggésben lehet érkezésével. A Dortmund angol válogatott középpályása a világ egyik legértékesebb eladósorban lévő labdarúgója. A hírek szerint a Liverpool kiszállt az érte folyó versenyből, a Realnak viszont akár azt a 120 milliót is megéri, amennyire jelenleg a Transfermarkt taksálja. A 19 éves játékos legalább tíz évre megoldhatja a középpálya kérdését, és jól tudjuk, Madridban hosszú távra terveznek.

A Real Madrid szombaton 2-0-ra nyert a Cádiz vendégeként La Liga 29. fordulójában. A mérkőzésen Kroos, csakúgy, mint Vinícius, nem játszott. Rájuk kedden lesz nagy szükség, a Real 2-0-s előnyről várja a Chelsea elleni londoni visszavágót a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Toni Kroos legjobb pillanatai a Chelsea ellen:

Borítókép: Jár a taps. Toni Kroos még mindig a Real Madrid meghatározó játékosa (Fotó: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.