Ancelotti szerint nem Vinícius, hanem Valverde volt a kulcsember

A Real Madrid közel került a továbbjutáshoz a Chelsea ellen a hazai pályán szerzett 2-0-s előnnyel, de még nem tekinthető lefutottnak a párharc a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A szerdai első mérkőzésen Viníciust választották a meccs emberének, Carlo Ancelotti szerint azonban Valverde volt csapata kulcsembere. A Milan 1-0-ra győzött a Napoli ellen, itt még élesebb visszavágóra van kilátás jövő szombaton.

Magyar Nemzet
2023. 04. 13. 7:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha nem szerzett gólt, a Real Madrid mindkét találatát Vinícius készítette elő. Előbb Benzema elé kotorta a labdát Kepa elől, majd a második félidőben Asenciót szolgálta ki. Viníciust megérdemelten választották a meccs emberének, a Chelsea ellen 2-0-ra megnyert találkozón, Carlo Ancelotti elsősorban mégsem őt méltatta.

 

– Valverde volt a kulcsemberünk, elképesztő munkát végzett védekezésben és támadásban egyaránt – dicsérte az uruguayi középpályást a Real Madrid vezetőedzője.

 

Azt is mondhatnánk, Valverde úgy futballozott, mint anno Lampard a Chelsea-ben, amikor még Ancelotti volt a londoniak vezetőedzője. A két szakembert nem kell bemutatni egymásnak…

 

Ancelotti a mérkőzést és a párharc jelenlegi helyzetét a következőképpen értékelte:

– Remek meccset játszottunk, és ezt kell tennünk Londonban is, hogy bejussunk az elődöntőbe. Az volt a célunk, hogy előnyt szerezzünk a visszavágóra, és ez sikerült is. A Chelsea nagyon jó csapat, és voltak pillanatok, amikor szenvednünk kellett. Nem könnyű egy ilyen mérkőzésen a kispadon ülni, de nagyon boldog vagyok. Nyugodtnak kell maradnunk, és meg kell értenünk, hogy bár előnyben vagyunk, a futballban bármi megtörténhet, különösen a Stamford Bridge-en.

Ancelotti szájából mindez nem üres dicséret, hiszen 2009–2011 között a Chelsea-nél dolgozott, s 2010-ben megnyerte a Premier League-et a londoni csapattal.

 

Thibaut Courtois is óvatos. Noha örül a győzelemnek, de nem elégedett maradéktalanul.

– Lezárhattuk volna a párharcot. Arról nem is beszélve, hogy a Chelsea majdnem betalált a végén. Jó eredményt értünk el, de bosszant, hogy nem szereztünk harmadik, sőt akár negyedik gólt. Remélem, nem fogjuk megbánni ezt a mulasztást a jövő keddi visszavágón – nyilatkozott szokatlan őszinteséggel a Real Madrid kapusa.

Lampard visszaadná a Chelsea-játékosok hitét

Frank Lampard, a Chelsea vezetőedzője természetesen nem boldog, de nem tartja reménytelennek a visszavágót.

– Volt három nagy helyzetünk a mérkőzésen. Joao Felix a meccs elején, aztán a hajrában pedig Mason Mount is gólt szerezhetett volna. Voltak jó dolgok, de ez az eredmény a realitás. Azzal biztattam a játékosokat, hogy a Stamford Bridge-en különleges dolgok történhetnek. A Real Madrid nagyon jó csapat, de hinnünk kell, hogy legyőzhetjük – kezdte az értékelést a meccs után Frank Lampard, majd így folytatta: – Amikor nálunk volt a labda, láttam, hogy küszködnek a játékosok, hiányzott belőlük az önbizalom. Meg kell érteniük, hogy igenis jó futballisták. A jövő héten harc lesz. Az biztos, hogy egy szinttel feljebb kell lépnünk és persze hinnünk magunkban. Volt már részem néhány ilyen forró estékben a Stamford Bridge-en.

Bajnokok Ligája, negyeddöntők, első mérkőzések:

Real Madrid (spanyol)–Chelsea (angol) 2-0 (1-0), Bernabeu Stadion, jv.: Letexier (francia).
Gólszerzők: Benzema (21.), Asensio (74.)
Kiállítva: Chilwell (Chelsea, 59.)

AC Milan–Napoli 1-0 (1-0), San Siro, jv.: Kovács I. (román).
Gólszerző: Bennaszer (40.)
Kiállítva: Anguissa (Napoli, 74.)

Borítókép: Frank Lampard anno Carlo Ancelotti kulcsjátékosa volt a Chelsea-nél (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.