Hány Ancelotti lesz ősztől a Realnál? Carlo válaszolt

A spanyol labdarúgó-élvonalban szereplő Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti a napokban a saját és a fia jövőjéről nyilatkozott az olasz közszolgálati rádiónak, a Rainak.

Magyar Nemzet
2023. 04. 10. 19:04
Real Madrid v Villarreal - La Liga Carlo Ancelotti
MADRID, SPAIN - APRIL 08: Head coach Carlo Ancelotti of Real Madrid during the La Liga week 28 football match between Real Madrid and Villarreal at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on April 08, 2023. Burak Akbulut / Anadolu Agency (Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelmúlt egyik legforróbb témája a Real Madrid háza táján, hogy a következő idényben ki lesz a csapat vezetőedzője. A jelenlegi tréner Carlo Ancelottira fáj ugyanis a foga a Brazil Labdarúgó-szövetségnek, és a dél-amerikaiak játékosai is többször hangoztatták, hogy Tite után az olasz szakembert szeretnék a kispadon látni.

Ancelotti ugyanakkor már többször is biztosította a „szerelméről” a madridiakat, az olasz közszolgálati rádiónak, a Rainak adott interjújában ismét megerősítette, hogy ha rajta múlik, akkor a Realnál kezdi meg a következő szezont is.

– Egy olasz mondás szerint az üres beszéd nem kerül sokba. Ez ez esetben is igaz, tehát a szerződésem 2024. június 30-ig szól a Real Madridnál, én pedig szeretném kitölteni azt – jelentette ki sokadszorra az olasz szakember.

 

Ancelotti interjúja részben arról szólt, hogy válaszoljon a pletykákra. Így tett a fiával, Davide-val kapcsolatban is, aki jelenleg édesapja edzői stábjában tevékenykedik, de a közelmúltban rebesgették, hogy a fiatalabbik Ancelotti hamarosan összeszedi a cókmókját, és Bázelbe költözik, ahol végre előléphetne a rangsorban, és pályafutása során először vezetőedző lenne. Carlo tagadta, hogy Davide-nak ilyen tervei lennének.

– Davide most azzal foglalkozik, hogy megszerezze az UEFA Pro licencét Walesben. A képzés májusban ér véget, utána bárhol elhelyezkedhet vezetőedzőként. Ugyanakkor a Basel nem lesz a csapata, mert Davide boldog Madridban, és szeretné folytatni a munkát a klubnál – szögezte le Carlo Ancelotti. A négyszeres BL-győztes edzőlegenda fiának szerződése apjáéval egy időben jár le a királyi gárdánál.

Borítókép: Carlo Ancelotti (Fotó: AFP/ANADOLU AGENCY/BURAK AKBULUT)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.