Meghökkentő videó: a partjelző lekönyökölte a Liverpool védőjét

Két sztárcsapat rangadóján nem ritka eset, hogy a futballisták túl agresszívan reagálnak egy párharc során, az azonban, hogy a játékvezetői stáb egy tagja is elveszítse a fejét, nem túl gyakori. Pedig ez történt a Liverpool és az Arsenal vasárnap 2-2-re végződött Premier League-mérkőzésén, amikor a felvételek tanúsága szerint az egyik partjelző állon könyökölte a hazaiak védőjét, Andy Robertsont.

Magyar Nemzet
2023. 04. 10. 9:04
English Premier League - Liverpool vs Arsenal FC Andy Robertson
epa10566764 Liverpool's Andy Robertson (L) reacts with assistant Referee Constantine Hatzidakis during the English Premier League soccer match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, Britain, 09 April 2023. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool játékosai rendkívül frusztráltak lehetnek ebben az idényben, hiszen a korábbi évek sikerei után idén trófea nélkül zárják a szezont, sőt, lassan azon reményükről is lemondhatnak, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljenek az ősszel, hiszen tizenkét pont a lemaradásuk a negyedik helyezett Manchester United mögött. Az Arsenal elleni rangadó első félidejében még távolabb került az álom, mert az Ágyúsok 28 perc elteltével már 2-0-ra vezettek. A Vörösök a szünet előtt ugyan egy gólt ledolgoztak a hátrányukból, ennek ellenére is dühösen vonultak az öltözőbe, és a sípszó elhangzása után még a játékvezetőnél és a partjelzőknél reklamáltak.

Így tett Andy Robertson is, aki Constantine Hatzidakisnak mondta a magáét. A partjelző válaszul nemes egyszerűséggel torkon könyökölte a Liverpool védőjét, amit több felvétel is tanúsít:

A durvaság megdöbbentette Robertsont, és furcsamód még a skót labdarúgó kapott sárga lapot… A Liverpool csapatkapitánya, magyarázatot követelt a pályán a játékvezetőktől, Jürgen Klopp vezetőedző pedig a lefújás után csupán ennyit mondott a történtekről:

– Tudok róla, hogy mi történt, de nem néztem vissza a jelenetet. Azt hallottam, hogy a videók majd magukért beszélnek – zárta rövidre a német szakember a 2-2-es döntetlennel végződött összecsapás után.

A jelenet természetesen nagy visszhangot váltott ki Angliában, beszámolók szerint a játékvezetők szervezete (PGMOL) és az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) vizsgálatot indított az ügyben. A PGMOL hétfőn közleményt adott ki, miszerint az FA vizsgálatának lezárultáig Hatzidakis nem dolgozhat egy mérkőzésen sem.

Borítókép: Andy Robertson és Constantine Hatzidakis a Liverpool–Arsenal angol bajnokin (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.