Ancelotti szerelmi vallomása ellenére más edzőért száll harcba a Real?

Hiába boronálják folyamatosan össze a brazil válogatottal, a Real Madrid jelenlegi vezetőedzője, Carlo Ancelotti korábbi nyilatkozata alapján mindenesetre kitartana jelenlegi klubja mellett. A királyi gárda ugyanakkor felkészül arra az eshetőségre, ha az olasz szakembertől ilyen-olyan oknál fogva mégis búcsút kellene vennie.

Magyar Nemzet
2023. 03. 28. 9:40
LaLiga - Real Madrid press conference Carlo ANcelotti
epa10513508 Real Madrid's Italian head coach Carlo Ancelotti attends a press conference following team's training session held at Valdebebas Sport City in Madrid, Spain, 10 March 2023. Real Madrid plays against RCD Espanyol in a Spanish LaLiga soccer match on 11 March. EPA/Javier Lizon Fotó: Javier Lizon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Brazil Labdarúgó-szövetség immáron nem titkolja, hogy Carlo Ancelottit szemelte ki a szövetségi kapitányi posztra. Ednaldo Rodrigues elnök a napokban beszámolt róla, még nem vették fel a kapcsolatot a 63 éves szakemberrel, de május végén szeretnék bejelenteni, hogy ki lesz a tavalyi világbajnokság után távozott Tite utódja.

A házasság létrejöttét megnehezíti, hogy Ancelottit 2024 nyaráig szerződés köti a Real Madridhoz, és az olasz edző hű a klubjához. A folyamatos találgatásokra válaszolva erről korábban biztosította is a királyi gárda szurkolóit:

– A Real Madridnál akarok maradni. Boldog vagyok itt, és ahogy azt már sokszor elmondtam, akár életem végéig is a Real Madridnál maradnék – szögezte le Ancelotti.

 

A vezetőedző szerelmi vallomásnak is tekinthető kijelentése ellenére a spanyol sajtó szerint a Real Madrid felkészült arra az eshetőségre is, hogy Ancelotti idő előtt távozik, amelyre esetlegesen akkor is sor kerülhetne, ha a fővárosiak trófea nélkül zárnák az idényt (a Bajnokok Ligájában és a Király Kupában még van esélyük erre, a La Ligában már aligha, ahol tizenkét pont a hátrányuk a Barcelonával szemben). Ez esetben a Bayern Münchennél a múlt héten menesztett Julian Nagelsmann jöhetne a képbe, akin már régóta rajta tartják a szemüket a madridiak.

A fiatal edző ugyanakkor egyszer már nemet mondott a Realnak, amely már 2018-ban megkörnyékezte őt. Nagelsmann azonban akkoriban, harminc évesen még nem érezte késznek magát a feladatra.

– Először meglepődtem, aztán mérlegeltem a lehetőségeim, de úgy éreztem, hogy nem lenne jó ötlet ott munkát vállalnom. Fejlődni szeretnék még, ha pedig a Real Madridnál dolgozik az ember, nincs ideje arra, hogy edzőként fejlődjön. Nem lehet belőle jobb edző az ottléte alatt, már a legjobbként kell megérkeznie. Most még nem vagyok a legjobb, de bevallom, hogy a jövőben az egyik legjobb szeretnék lenni – magyarázta meg az elutasító választ az Independentnek még 2020-ban.

Ha a Real Madrid a nyáron beszáll a harcba, csak Nagelsmann kérőinek egyike lesz, hiszen a hírek szerint Antonio Conte menesztése után a Tottenham Hotspurnek is ő a fő jelöltje a vezetőedzői posztra, valamint a Graham Potter irányítása alatt csak szenvedő Chelsea is szívesen látná a kispadján a fiatal németet.

Borítókép: Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője sajtótájékoztatót tart (Fotó: EPA/J. J. Guillen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.