Többszörös BL-győztest akarnak a brazilok

Ednaldo Rodrigues, a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) elnöke azt szeretné, hogy Carlo Ancelotti legyen a válogatott következő szövetségi kapitánya.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 26. 13:03
Carlo Ancelotti
Real Madrid's Italian coach Carlo Ancelotti looks on before the Spanish League football match between RCD Mallorca and Real Madrid at the Visit Mallorca stadium in Palma de Mallorca on February 5, 2023. (Photo by JAIME REINA / AFP) Fotó: AAREF WATAD / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rodrigues elismerte, hogy a 63 éves olasz edző az első számú jelöltjük a posztra, de hangsúlyozta, nagyon ügyelnek a szabályok betartására, hiszen Ancelotti szerződése jövő nyárig szól a Real Madridnál. Az elnök hozzátette, hivatalosan egyelőre nem vették fel a kapcsolatot az edzővel vagy a menedzserével, 

de legkésőbb május végén szeretnék bejelenteni az új kapitányt.


A válogatott előző szakvezetője, Adenor Leonardo Bacchi azt követően távozott a posztról, hogy a csapat kikapott a horvátoktól a decemberi világbajnokság negyeddöntőjében. Február közepe óta – ideiglenes megbízatással – Ramon Menezes irányítja a nemzeti együttest.
 

Ancelottit egyöntetűen tisztelik a játékosok. Nemcsak Ronaldo Nazario vagy Vinicius Junior, hanem mindazok, akik nála játszottak. Sőt nemcsak a játékosok kedvence, de úgy tűnik, a szurkolóké is, mert bárhová megyek Brazíliában, minden stadionban ő az első, akiről a drukkerek kérdeznek

– mesélte Rodrigues.
Hozzáfűzte, nagyon szeretetteljesen beszélnek az olasz mesterről, elismerve a pályafutása során végzett példamutató munkáját.

Az elnök leszögezte, olyan edzőre van szükségük, akit a játékosok tisztelnek és csodálnak.

 Mint kiderült, a jelöltek között van José Mourinho, az AS Roma, Jorge Jesus, a Fenerbahce és Fernando Diniz, a Fluminense vezetőedzője is.

Borítókép: Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.