Szoboszlai bemutatott az osztrákoknak: vajon miért?

Linz nem Salzburg. Szoboszlai Dominik ezt ismét megtapasztalhatta. A LASK–Liverpool Európa-liga-mérkőzésen a szurkolók kikezdték a magyar válogatott csapatkapitányát, aki a meccs végén ki is fejezte az osztrák csapat szurkolóinak, mit gondol róluk. Ne szépítsük, Szoboszlai bemutatott, a felvétel legalábbis erre utal.

2023. 09. 23. 8:32
Szoboszlai Dominik, Liverpool, LASK, osztrákok
Exclusive - 1 Forrás: Empire of the Kop
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

csak csereként, a 60. percben szállt be a LASK–Liverpool Európa-liga-mérkőzésbe, s amint pályára lépett, egyes hírek szerint az osztrák csapat szurkolóinak célpontjává vált. Nem kell magyarázni, hogy miért. Szoboszlai éveket töltött el a Red Bull Salzburgnál, és sok borsot tört a LASK drukkereinek orra alá.

Szoboszlai Dominik, LASK, szurkolók, Liverpool
A Liverpool-drukkereknek járt a taps Szoboszlai Dominiktől Fotó: MTI/EPA/Anna Szilágyi

Szoboszlai nemes bosszút vett, jó játékkal járult hozzá, hogy a Liverpool hátrányból fordítva végül 3-1-re megnyerte a találkozót. Ezután ki-ki megkapta tőle, ami szerinte neki jár.

 

Szoboszlai még nem beszélt az esetről

A Linzbe ellátogató Liverpool tábor tapsot, a hazai közönség viszont a fölfelé szegett középső ujjat. Vagy mutatóujjat? – nem látható egészen pontosan. Az viszont igen, hogy ezután Szoboszlai autóvezetésre utaló mozdulatot tett, majd magyarázott az osztrákoknak. Hogy mit, azt egyelőre senki sem tudja, pedig a Liverpool drukkerei is szeretnék megtudni. Lehet, hogy Szoboszlai csak valamelyik ismerősét invitálta a parkolóba beszélgetni.

A LASK-szurkolók reakciója ellenben árulkodó. Felháborodottan mutogatnak Szoboszlai felé, ők úgy vették, hogy régi ismerősük beintett nekik…

A Liverpool vasárnap a West Ham Unitedet fogadja a Premier League hetedik fordulójában, a mérkőzés után talán Szoboszlai Dominik személyesen beszél arról, mi váltotta ki belőle a kétes reakciót.

Borítókép: A pillanat, amikor Szoboszlai bemutat (Fotó: Empire of the Kop)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.