Szoboszlai csak félórát volt a pályán, de Klopp terve így is bevált, ismét hátrányból fordítva nyert a Liverpool

Jürgen Klopp teljesen felforgatta a csapatát, a Liverpool ennek ellenére is győzni tudott a LASK otthonában a labdarúgó Európa-liga E csoportjának csütörtöki mérkőzésén. A Vörösök szokásukhoz híven hátrányból fordítva nyertek, ezúttal 3-1-re. Szoboszlai Dominik a kispadról beszállva bő harminc percet töltött el a pályán.

2023. 09. 21. 20:41
UEFA Europa League - LASK Linz vs Liverpool FC Darwin Núnez
epa10874915 Liverpool's Darwin Nunez celebrates after scoring the 1-1 goal during the UEFA Europa League Group E soccer match between LASK Linz and Liverpool FC in Linz, Austria, 21 September 2023. EPA/ANNA SZILAGYI Fotó: ANNA SZILAGYI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy azt sejteni lehetett, Jürgen Klopp alaposan felforgatta a Liverpool csapatát a Wolverhampton elleni, 3-1-es győzelemmel végződött találkozóhoz képest. Olyannyira, hogy az akkori kezdőcsapatból a LASK elleni meccsen minden játékos a kispadon találta magát, köztük Szoboszlai Dominik is . Ugyanakkor bőven akadtak sztárok is a pályán, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Luis Díaz és Darwin Núnez is játszott a Vörösöknél.

UEFA Europa League - LASK Linz vs Liverpool FC Szoboszlai
A Liverpool többi sztárja mellett Szoboszlai Dominik is a kispadon találta magát Fotó: EPA/Szilágyi Anna

Nem mondhatnánk, hogy a Liverpool lerohanta volna az ellenfelét, az első tíz percben inkább csak kóstolgatták egymást a csapatok. Így az első gól valóban a semmiből született: egy linzi szöglet után Florian Flecker távolról a kapura tűzte a labdát, és életerős lövése megannyi láb között utat talált a jobb alsóba (1-0).

A bekapott gól kicsit felrázta a vendégeket, ám veszélyes helyzeteket nemigen tudtak kialakítani egészen a 37. percig. Egy szöglet után Núnez két méterről fejelt kapura, de Tobias Lawal földöntúli bravúrral védeni tudott, a LASK így meglepetésre 1-0-ra vezetett a szünetben Klopp gárdája ellen.

Cserék nélkül folytatódott a mérkőzés, a Liverpool pedig azonnal sátrat vert a hazaiak térfelén. A Vörösök erőfeszítéseinek hamarosan meg is lett az eredménye. Philipp Ziereis kaszálta el Díaz lábát, a megítélt büntetőt Núnez magabiztosan értékesítette (1-1).

A Linz ezután nagy kedvvel támadt az egyenlítő gólért, aztán ez lett a veszte. A hazaiak egyik hatalmas ziccere után ugyanis meglódult a Liverpool, Ryan Gravenberch jobb oldali beadását Díaz továbbította közelről a kapuba (1-2).

Ezt már Szoboszlai Dominik is testközelből láthatta, mert Klopp a 60. percben Joe Gomezzel és Alexis Mac Alisterrel egyetemben pályára küldte a magyar középpályást. Az utolsó negyedórára Mohamed Szalah is beállt, és az egyiptomi szélső életet lehelt az angolok játékába, a 88. percben egy szép cselsorozat után beállította a 3-1-es végeredményt.

Klopp terve így maximálisan bevált: a Liverpool kulcsemberei pihentetése mellett is győzelemmel mutatkozott be az Európa-ligában.

Európa-liga, csoportkör, E csoport, 1. forduló:
LASK (osztrák)–Liverpool (angol) 1-3 (1-0)
gólszerzők: Flecker (14.), ill. Núnez (56., 11-esből), Díaz (63.), Szalah (88.)

A csoport másik mérkőzésén: Royale Union SG (belga)–Toulouse (francia) 1-1 (0-1)

További eredmények, F csoport:
Panathinaikosz (görög)–Villarreal (spanyol) 2-0 (1-0)
Rennes (francia)–Maccabi Haifa (izraeli) 3-0

G csoport:
Servette (svájci)–Slavia Praha (cseh) 0-2 (0-1)
Sheriff Tiraspol (moldovai)–AS Roma (olasz) 1-2 (0-1)

H csoport:
Leverkusen (német)–Häcken (svéd) 4-0 (2-0)
Qarabag (azeri)–Molde (norvég) 1-0 (0-0)

Borítókép: Darwin Núnez a Liverpool egyenlítő gólját ünnepli (Fotó: EPA/Szilágyi Anna)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.