időjárás -2°C Taksony 2023. november 29.
logo

Az egyik Dárdai kidőlt, a másik Dárdai hatalmas esélyt kapott

Magyar Nemzet
2023.09.21. 17:48 2023.09.21. 18:10
Az egyik Dárdai kidőlt, a másik Dárdai hatalmas esélyt kapott

Ifjabb Dárdai Pál (avagy Palkó) bokaszalag-szakadást szenvedett a Hertha múlt hét végi, a Braunschweig ellen 3-0-ra megnyert Bundesliga II-es meccsen és már meg is műtötték, várhatóan januárban térhet vissza. A legifjabb Dárdai fivér, Bence a sors szeszélye folytán nagy esély előtt áll, a hét végén édesapja, idősebb Dárdai Pál akár a Hertha kezdőcsapatába jelölheti.

A vezetőedző legidősebb fia, ifjabb Dárdai Pál, avagy Palkó vasárnap az Eintracht Braunschweig ellen 3-0-ra megnyert meccsen sérült meg. A Bild című német lap arról számol be, hogy a ballábas játékos már túl is van a műtéten, a bokájába csavar került, amit körülbelül hat hét múlva távolítanak el, s várhatóan januárban térhet vissza.

Dárdai Pál, Márton, Bence
Igazi kuriózum, egy képen a három Dárdai fivér. Balra Pál, középen, a labdával Bence, jobbra Márton (Forrás: X)

A Bild felidézi, hogy a nagy tehetségnek tartott és játékmesterként is bevethető 17 éves Ibrahim Maza szintén sérült, így az ugyancsak 17 éves Dárdai Bence pótolhatja bátyját a pályán. Ahogy ezt tette az említett mérkőzésen, a Braunschweig ellen is, amikor a 40. percben, 1-0-s állásnál ő váltotta Palkót.

Dárdai Bence a Hertha eddigi hat bajnoki mérkőzésén négyszer, valamennyiszer csereként jutott szóhoz.

Dárdai: Valamit ki kell találnunk, Palkó nem pótolható

A Hertha jelenleg hat ponttal a 15., tehát éppen nem kiesőhelyen áll a német labdarúgó-bajnokság másodosztályában, a hetedik fordulóban a Holstein Kiel vendége lesz.

– Még van néhány napunk a kieli meccsig. Valamit ki kell találnunk, talán még a játékrendszerünkön is változtatni kell. Mindenesetre nincs olyan játékosunk, aki egy az egyben pótolhatná Palkót – mondta a dilemmájáról a Hertha vezetőedzője, Dárdai Pál.

Borítókép: Ifjabb Dárdai Pál januárban térhet vissza (Fotó: City-Press GmbH)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.