Bánhidi hozta magát, de kikapott a Szeged a 250. BL-meccsén

Lejátszotta 250. BL-meccsét az OTP Bank-Pick Szeged férfikézilabda csapata. Kárpáti Krisztián csapata tisztességesen helyt állt, az első félidőben vezetett a Kiel otthonában, végül 35-32-re kikapott a négyszeres BL-győztestől.

2023. 09. 21. 20:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös jubileumhoz érkezett a Szeged: a férfikézilabda csapat Kielben játszotta a 250.mérkőzését a Bajnokok Ligájában. Az eddigi 14 párbaj német fölényt hozott: 8 kieli és 5 szegedi siker mellett egy alkalommal döntetlenre végeztek a felek. 

Mikler Roland volt a Szeged legjobbja az első félidőben      Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A szegedi klubhonlapon Bodó Richárd hangsúlyozta a klub honlapján, hogy a „THW Kiel hihetetlen tempót diktál, nekünk pedig ezt bírni kell”. A magyar ezüstérmes a PSG elleni vereséggel kezdte a BL-csoportkört, a Kiel a Zagreb otthonában aratott 30-23-as győzelemmel rajtolt.

Mikleren semmi sem múlt:

Határozottan és keményen tartotta magát a Szeged az első félidőben, Mikler Roland hat védést mutatott be, Dean Bombac ötletesen irányított, és szigorúan védekezett, a Kiel nem mindig tudta játszani a saját játékát. A gyors középkezdése után szinte minden alkalommal gól született, a 112 napos rehabilitáció, a súlyos sérülése után visszatérő Hendrik Pekeler is gólt szerzett. 

A svéd szélső, Niklas Ekberg is nagyon élt, de a másik oldalon a győri irányító, Stine Oftedal barátja, Runde Dahmke két kísérletből kettőt rontott. A 23. percben a meccsen először átvette a vezetést Kárpáti Krisztián csapata, Miguel Martins révén. A Kiel még a szünet előtt fordított, egy gólos német előnnyel mente szünetre a csapatok.

A feröeri válogatott játékosa, Elias Ellefsen á Skipagøtu is megmutatta magát:

A második félidőt a szegedi csapatkapitány, pillanatai vezették; a beálló hibátlanul lőtt, kis túlzással ekkor ő és Mikler valamint Bombac tartotta meccsben a Szegedet. Beállt Bodó Richárd Garciandia helyére. Ő súlytalannak bizonyult a mezőnyben, nem úgy, mint a BL-győztes beálló, Wienczek, aki gond nélkül dobálta be a helyzeteit. Három gólos kieli vezetésnél kért időt Kárpáti Krisztián; Imsgard váltotta Miklert, nem mintha bármi is múlott volna Mikleren, bár tény, hogy a válogatott kapus a második félidőben nem találkozott gyakran a labdával. 

A folytatásban még egyszer visszakapaszkodott, mínusz háromról mínusz egyre jött fel a Szeged, de egyenlíteni nem tudott. Miklert vissza cserélte Kárpáti, de ezen már semmi sem múlott. A Kiel végül a vártnál a nehezebben hozta nyert a Szeged ellen, és újabb két pontjával az A csoport élbolyában várja a következő fordulót.

A Szeged jövő héten hazai pályán az Aalborg ellen folytatja a szereplését a BL-ben.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: THV Kiel–OTP Bank-Pick Szeged 35-32 (16-15).

A mérkőzés hivatalos jegyzőkönyve ITT.

Borítókép: Bánhidi Bence hét gólt szerzett  (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.