Szoboszlai titkát Mac Allister kifecsegte, nem akármit ivott a meccs előtt

Amint arról az éjjel beszámoltunk, a csereként beállt Szoboszlai Dominik bombagóljának is köszönhetően a Liverpool 3-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Leicester Cityt az angol labdarúgó ligakupa harmadik fordulójának szerdai játéknapján. Szoboszlai legfrissebb Intsagram-posztjára özönlenek a gratulációk, s az is kiderült, honfitársunk mit ivott a meccs előtt. A dél-amerikaiak kedvelt itala, a koffeinben gazdag maté lenne a liverpooliak titka?

2023. 09. 28. 9:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominiket a 65. percben, 1-1-es állásnál cserélte be Jürgen Klopp vezetőedző, a középpályás pedig öt perccel később húsz méterről hatalmas erővel, védhetetlenül rúgta a labdát a jobb felső sarokba. A 3-1-es végeredményt Diogo Jota sarkazós mozdulattal szerzett találatával alakult ki.

Szoboszlai Dominik
 Szoboszlai Dominik gólöröme a Leicester ellen Fotó: AFP/Peter Powell

Szoboszlai az éjjel megosztott egy bejegyzést négy fotóval az Intsagram-oldalán, ő maga csak annyit fűzött hozzá, hogy „B A N G !”, s özönlenek a gratulációk és a poénok.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

(@szoboszlaidominik) által megosztott bejegyzés

Kicsi erőt tegyél még bele – írta hozzá aki szerda éjjel közel egy év kihagyás után játszott újra az RB Leipzigben, s bár a kupában két fura gólt kapott, elégedetten nyilatkozott.

Szobooo – elismerését is kivívta a bombagól.

Azt mondani sem kell, hogy Szoboszlai csapattársai is „jelentkeztek” a posztnál. A PoolBarátok podcast Facebook-oldala pedig egy nagy sztorit szúrt ki.

Szoboszlai Dominik és a maté

„Közben a Szobo Instagram-posztja alatti kommentekből kiderült, hogy honfitársunk a meccs előtt ivott abból a bizonyos gumimaciszörpből. Issza Macca, issza Darwin, issza Ali, néha Mo is, és a meccseket hosszas rituálé előzi meg, ahogy a srácok a termoszukkal, matétökükkel érkeznek meg a stadionba, a bombillával pedig szívják fel az élénkítő nedűt. És igen, most Szobo is ivott a cuccból, Macca megkínalta a sajátjából! Macca azt írta kommentben Dominik posztjára, miszerint »igyál továbbra is matét!«; amire reagálva Darwin spanyolul annyit írt: „hát milyen matét adtál neki, ezek után mindig innia kell majd, hahaha”. Persze, biztos vagyok benne, hogy Szobo a matétea nélkül is képes lett volna ilyen elementáris erővel bebombázni a léc alá a labdát, de lehet, hogy a végén még ő is rászokik az élénkítő hatású cuccra.”

 

Macca nem más, mint Alexis Mac Allister, Szoboszlai argentin világbajnok csapattársa. Ali – Mo – Mohamed Szalah, Darwin – Darwin Núnez.

Szoboszlai Instagram-posztjához többek között a következők szóltak hozzá:

 (A gyűjtésben a „mate” szót ebben az esetben tévesen fordították „havernek”, bár ezt is jelenti.)

 

Borítókép: Szoboszlai Dominikre nem volt ellenszer (Fotó: AFP/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.