Dejan Sztankovics megtalálta a Ferencváros új vezérét

A Ferencváros szerda este az első fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán 1-0-ra nyert a Kecskemét ellen. Dejan Sztankovics továbbra is hibátlan az FTC kispadján, a gólszerző Sigér Dávid pedig találatán túl is komoly szerepet játszott ebben. Sztankovics kiemelte, hogy a korábbi magyar válogatott középpályás azok után, hogy Sztanyiszlav Csercseszov idején teljesen perifériára szorult, most a Ferencváros vezére a pályán.

2023. 09. 28. 7:03
Dejan Sztankovics Cristian Ramírez Ferencváros
20230921 Budapest Ferencváros Csukaricski Europa Konferencia Liga Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dejan Sztankovics tudta, hogy nehéz a feladata. Közvetlen elődje, Máté Csaba tízből kilenc meccset nyert a Ferencváros kispadján, mielőtt nyilvánossá vált, hogy vele csak ideiglenes megoldásként számolt a zöld-fehér klub. Egyelőre a szerb szakember eredményeire sem lehet panasz: négy meccs, négy győzelem. Ráadásul szerdán a Kecskemét ellen nyert Sigér Dávid góljával 1-0-ra a Ferencváros, ez tavaly, Sztanyiszlav irányításával három nekifutásból egyszer sem jött össze a Fradinak. Dejan Sztankovics nemcsak az eredménnyel mutatott olyat, amit orosz elődjétől nem láttunk a Ferencváros kispadján.

Sigér Dávid, Ferencváros, Konferencia-liga
Dejan Sztankovics szerint Sigér Dávid igazi vezér a pályán (Fotó: Origó/Ladóczki Balázs)

Dejan Sztankovics áradozott a Ferencváros játékosairól

A Kecskemét elleni siker után Sztankovics kiemelte: jó helyzetben van, amiért két olyan támadója van, mint Varga Barnabás és Alekszandar Pesics. Ezúttal a szerb játékos kezdett, Varga csereként állt be, s húsz percig mindketten egyszerre voltak a pályán, ekkor Pesics kihúzódott a bal szélre.

– Mindkét csatár minőségi játékos. Jók lábbal, jók a levegőben is, veszélyesek pontrúgások esetén. Ha hosszú labdát kell előrevágnunk, jól tudják megtartani azt. Fantasztikus támadóink vannak, akiket rotálnom kell, hiszen háromnaponta játszunk, meg kell óvnom őket a sérülésektől – mondta Dejan Sztankovics az M4 Sportnak a lefújás után.

A szerb szakember a gólszerzőről, Sigérről is kapott kérdést, s nem is fukarkodott a dicsérettel. Ez önmagában nem meglepő, ám a szerb vezetőedző annyira lendületbe jött, hogy hirtelen a fél csapatát felsorolta, mennyire büszke rájuk, s mindezt mosollyal a száján. Ilyet egyszer sem láttunk Csercseszovtól.

Sztankovics Abenát amiatt emelte ki, hogy az előző meccsen kapott rúgás ellenére végig a pályán volt a Kecskemét ellen, míg a Konferencialiga-keretbe nem is nevezett Wingót azért, mert annak ellenére megállta a helyét, hogy nem eredeti posztján játszott.

Sigér Dávid tényleg visszatért

Sigér Dávid is pontosan ismeri azt az érzést, hogy milyen kimaradni az európai keretből, súlyos sérülése után tavaly, Sztanyiszlav Csercseszov regnálása idején ezt kellett átélnie. Az egyébként is későn érő játékost sokan temették, hogy 2021 nyarán elszenvedett súlyos sérülése után már sosem lesz fontos tagja a Ferencvárosnak, pedig az előtt néhány hónappal még az Európa-bajnokságon szerepelt a magyar válogatottal. Dejan Sztankovics ehhez képest rendkívül komoly felelősséggel járó feladatot adott neki.

Középpályásként Sigér feladata, hogy rendet tartson a pályán. Mindenkinek figyelnie kell arra, amit ő mond, ő jön ki velem beszélni, ha van valami problémánk. Ő a csapat vezére

– hangsúlyozta Sztankovics.

Sigér Dávid mindemellett ezúttal góljával is kulcsszerepet játszott a Ferencváros győzelmében.

– Az első tíz-húsz percben voltak nehézségeink, a Kecskemét létszámfölényt tudott kialakítani a középpályán, úgy éreztem, hogy csak rohangálunk két ember között. Utána átvettük az irányítást, és úgy éreztem, hogy csak idő kérdése, hogy mikor lövünk gólt. Az, pont én szereztem, szenzációs élmény volt, hiszen ritkán szerzek gólt, főleg fejjel, pontrúgás után – foglalta össze a meccsét Sigér, aki majdnem két és fél év, 2021 áprilisa után szerzett ismét gólt az NB I-ben.

Győzelmével a Ferencváros átvette a vezetést a tabellán, noha a Mezőkövesd elleni meccsét még mindig pótolnia kell. Az a meccs csak decemberben lesz, szombaton viszont a második helyezett MTK elleni örökrangadó vár az FTC-re.

Borítókép: Dejan Sztankovics nem győzte dicsérni a játékosait (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.