Böde Dániel győzelemmel ünnepelte a 450. NB I-es meccsét

A labdarúgó NB I második fordulójából elhalasztott mérkőzést pótoltak be Pakson, ahol a Debrecen volt az ellenfél. A hazaiak mindkét félidőben szereztek egy gólt, így a vártnál simábban győzték le 2-0-ra Dzsudzsák Balázsékat. A paksi ünnepet Böde Dániel pályára lépése tetézte, aki ezen a meccsen szerepelt a 450. alkalommal az élvonalban.

2023. 09. 27. 20:01
BÖDE Dániel
Felcsút, 2023. február 25. A paksi Böde Dániel (k) a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC-Paksi FC mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2023. február 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meccs előtt a Debrecen negyedik volt az NB I-ben 12 ponttal, a Paks pedig ötödik 11 ponttal. Rangadóról volt tehát szó, amelynek győztese felléphetett a dobogóra. Már a tizenötödik percben előnybe kerültek a hazaiak, a debreceniek bekapott gólja pedig a korábbi válogatott Varga József hibája után érkezett, aki rossz ütemben ugrott fel, így mögüle Windecker a kapuba fejelhette a labdát.

Próbálkozott a Debrecen, de inkább kevesebb, mint több sikerrel, a paksi védelem állt a lábán, a legutóbbi három tétmeccsén gólt sem kapott, és jó úton járt, hogy négy találkozóra nyújtsa a hibátlan sorozatát. A második félidő elején, a 61. percben aztán Könyves Norbert megduplázta az előnyt, a korábban Debrecenben is futballozó támadó, akinek a családja mai napig a hajdúsági városban él, Haraszti indítása után lőtt a kapuba. Könyves Pakson kezd magára találni, már a harmadik gólját szerezte az idényben.

Néhány perccel később pedig átadta a helyét Böde Dánielnek, aki a 450. NB I-es mérkőzésén játszott, ezzel már a tizedik helyen áll az örökranglistán. Mivel Dzsudzsák Balázsék nem tudtak igazán veszélyes támadásokat vezetni, nem forgott veszélyben Böde ünnepi mérkőzése, a Paks végeredményben sima 2-0-s győzelmet aratott.

Sikerükkel a tolnaiak pontszámban beérték az éllovas MTK-t, a Debrecen az ötödik helyen áll. Amennyiben a Ferencváros megnyeri a Kecskemét elleni szintén elhalasztott meccsét, átveszi a vezetést az NB I-ben az MTK és a Paks előtt.

NB I, 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés: Paks–Debrecen 2-0 (1-0), Paks, 1890 néző, jv.: Bognár, gólszerzők: Windecker (14.), Könyves (61.).

Borítókép: Böde Dániel top 10-es játékos lett az NB I-ben (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.